Sveriges mest erfarna hårklinik

Brännande och känslig hårbotten

Det är inte bara huden som kan bli känslig och besväras av torrhet, utan även hårbotten kan drabbas rejält vilket kan göra att det stramar, kliar och till och med börjar flagna.

Känslig hårbotten – symptom och hur det kan motverkas

Det är flera olika faktorer kan ligga bakom torrheten såsom stress, solljus, luftföroreningar och olika skadliga hårprodukter som torkar ut håret. Dessa faktorer kan samla smuts och fria radikaler i hårbotten som kan vara svåra att tvätta bort med ett vanligt schampo. Fria radikaler gör även att håret förlorar sin naturliga glans och struktur.

Att använda rätt hårprodukter som skonar håret är väldigt centralt för att långsiktigt undvika torrhet och för att motverka att hårbotten bryts ned och försvagas. Det är extra viktigt att tänka på att inte använda hårprodukter som innehåller sulfater, då samtliga av dessa torkar ut håret och skadar hårbotten.

 Andra bra tips för att undvika torr hårbotten är:

  • Ät rätt kost och drick mycket vatten.
    Det är viktigt att hålla kroppen återfuktad, vilket lätt kan göras genom att dricka mycket vatten. Kaffe är exempelvis en dryck som har en uttorkande effekt på kroppen. Det är även viktigt att inta en balanserad kost och det finns mat som är bra för hårbotten vilket generellt gäller mat som innehåller omega fetter såsom fet fisk, avokado och nötter.
  •   Undvik att tvätta håret för ofta.
    När håret tvättas så är risken högre att det kan bli torrt och skadat. Även att duscha håret i för varmt kan vara skadligt för hårbotten. Det kan vara svårt att vänja av håret från överdriven tvättning, men för att undvika störningar i talproduktionen är det viktigt undvika att tvätta håret mer än nödvändigt.
  •     Undvik värmestyling.
    Alla typer av värmeverktyg för exempelvis styling av håret har en negativ påverkan på hårets kvalitet och kan orsaka torrhet i längden. Ett tips är att låta håret självtorka så ofta det är möjligt, alternativ att föna det med kalluft.
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical