Sveriges mest erfarna hårklinik

TRICHO PIGMENTERING

 Vad är Tricho pigmentering?

Tricho pigmentering är en estetisk teknik som gör det möjligt att använda sig av pigment som förs in i huden. Dessa pigment kan likna den vid en tatuering eftersom man vid en Tricopigmentering använder sig av en maskin med nålar. Men det ska dock inte förväxlas för att vara samma sak, eftersom det finns många faktorer som skiljer dem åt. Nedan listas de olika skillnaderna mellan dessa.

Djupet: En tatuerare jobbar på den djupare delen av huden och en tricho pigmenterare jobbar på den ytliga delen. Kollar man närmare på den anatomiska bilden av huden kan man se skillnaden på färg. När man gör en Trichopigmentation jobbar man i det ytliga papillärskiktet av Demis och i det djupare reticular lagret när man talar om tatuering.

Maskinerna: Det som också skiljer dem åt är maskinen som utför pigmenteringen. Den är utformad och anpassad för hårbotten. Den är strukturerad för att göra tydliga och exakta prickar och är därför inte lämplig som tatueringsmaskin eftersom den är styv och river då upp huden. Tatuerings maskinen är till för att jobba med fina linjer och nyanser på kroppen, den går djupare i huden och det gör att den blir mer innovativ när man ska jobba med färger.

Pigment:Tricho Pigmentationens pigment klassificeras som absorberbara medan tatueringarna är permanenta.

Träning: Att vara specialist på permanent smink eller tatuering betyder inte att vara expert på Tricho Pigmentation.

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/the-skin-1-300x200.jpghttps://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/tools-300x200.jpg

Varför ska man välja Tricho Pigmentering?

Denna teknik är för att optisk återskapa närvaron av hår i områden som orsakats av håravfall. Eftersom Tricho pigmentering utvecklades specifikt för att arbeta på den typen av hud som finns i hårbotten så finns fyra olika funktioner för att behandla de olika områdena i hårbotten, med respekt för deras egenskaper. Det är viktigt att fokusera på dessa aspekter för att undvika skador på huden.

Tricho Pigmentation nålen skiljer sig från andra nålar. En tatuerares nål är specifikt gjord för att på ett effektivt sätt skära i huden men också bära färg för att låta pigmentet glida över huden. En Tricho Pigmenterings nål behöver inte låta pigmenteringen glida utan den har en specifik struktur som gör det möjligt för teknikern att alltid släppa samma mängd pigment på samma djup, vilket i sin tur ger perfekta prickar som inte expanderar.

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/triconeedle2-300x200.jpg
https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/triconeedle-300x200.jpg

Varför är Tricho Pigmentering tillfällig?

Tricho Pigmentering är en tillfällig behandling och anledningen till att man kan erbjuda denna behandling är för att alla förändras och det gör att man får valfriheten att bestämma om man vill fortsätta göra behandlingen eller om man vill ändra på detaljer. Detta kan vara att gå från ett längre hår till rakad osv. Denna behandling skapar valfrihet tack vare att den är tillfällig, något som kändes helt självklart vid 20-års åldern kanske inte är lika självklart när man är 40, de besluten ska inte behöva vara permanenta.

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/morph-300x200.jpg

Hur lång tid tar det för pigmentet att försvinna? 

Tricho Pigmentationens pigment klassas som semipermanent, absorberande eller temporärt. Det vill säga att inom 2–3 år så kommer immunsystemet att äta upp pigmentet tills det blir helt eliminerat. Immunsystemet består av specifika celler som kallas makrofager. Dom cellerna kan identifiera främmande objekt som tillkommer i dermis och bekämpar det. Det absorberar allt som den inte känner igen som hud relaterat och därmed är pigmentet ett främmande objekt. Den viktigaste egenskapen hos detta pigment som gör det helt unikt är att dess färg inte förändras. Det blir inte blått eller grönt och i själva verket så bleknar det gradvis ut utan att lämna några rester eller fläckar.

Vilken färg används för Tricho Pigmentation?

Pigmentet som används kallas för ´´Universal Brown´´ och har samma färg som keratin. Vilket är en typisk färg på hår som precis växer ur follikeln. Tatueringar kan med tiden bli blåaktiga eller gröna, om detta skulle hända i hårbotten skulle det innebära fruktansvärda problem för patienten och deras liv kan påverkas negativt av något som egentligen skulle förbättra livskvalitén. Universal Brown är framtaget för att kunna anpassas efter individens hårfärg och hudton, allt från mörkblond till svart för ett så naturligt resultat som möjligt.

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/universal-brown-1-300x200.jpg

För vem passar Tricho Pigmentation?

Denna behandling är för dig som har håravfall men som söker en tillfällig lösning att pröva dig fram till ditt nya utseende och underhållsprogram innan du begår en långsiktig användning av ett permanent alternativ. Men de flesta som väljer tricopigmentation gör det med avsikt att regelbundet fylla på och har inga planer på att återgå till det permanenta alternativet. Tricho pigmentation uppmuntrar definitivt människor att lösa sina håravfallsproblem eftersom resultatet inte är permanent kan det anses som mindre skrämmande för vissa. Om de skulle känna efter behandlingen att de gjort ett misstag så kommer pigmenten att blekna av sig själva efter relativt kort tid. De allra flesta som testar Tricho Pigmentation får de resultatet de längtat efter och valfriheten är oändliga.

Välkommen att boka en konsultation med oss på Akacia Medical!

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical