Sveriges mest erfarna hårklinik
För att få fram antalet hårstrån efter en hårtransplantation brukar man ta antalet hårsäckar gånger 2,5 så får man fram det ungefärliga antalet hårstrån som transplanteras.
Om man plockar från ett stort område så kan man plocka fler hårsäckar utan att skada givarområdet. Vi vill ju inte att patienten ska bli tunnare på baksidan av huvudet bara för att få fylligare hår på ovansidan.
De transplanterade hårsäckarna blir svarta till färgen och ser ut som sårskorpor efter ca 3 dagar. Det tar ca 10 dagar tills man börjar tappa de transplanterade hårsäckarna.
Vi vill gärna se att patienten är myndig. Vi bedömer varje patient enskilt så det går inte att sätta åldersgräns.
Ingreppet kan ta allt mellan 6-10 timmar. Det varierar beroende på hur många hårsäckar som ska transplanteras.
Nålarna har en diameter på 0,6mm.
Tänk på att inte dricka alkohol dagarna innan operationen, annars finns det inget speciellt som man behöver tänka på.
Inget speciellt om läkaren inte rekommenderat något på förhand. Ha på dig en skjorta på operationsdagen så att man inte behöver dra kläderna över huvudet efter operationen.
Det går inte att ta hårsäckar från en annan person då DNA-uppsättningen är annorlunda. Kroppen stöter bort det den inte känner igen, därav att vi inte tar hårsäckar från andra.
Det finns en massa olika scenarion för håravfall. Alla tappar inte hår i vikarna först.
Direkt efter en hårtransplantation så har man skorpor uppe på huvudet. Efter att patienten tappar skorporna så är hårbotten rött och irriterat och det är individuellt hur länge det sitter i.
Det händer ytterst sällan, men om det blir en infektion så kan det behandlas med antibiotika.
En hårsäck innehåller flera hårstrån. En hårsäck hos Akacia Medical motsvarar ordet ”graft” på engelska. Det är viktigt att veta det då vissa kliniker i Sverige kallar hårstrån för hårsäckar och hårsäckar för transplantat osv. De säger en sak men menar en annan. Vi rekommenderar alltid att ställa frågor så att man som patient verkligen vet vad man får.
Det görs för att boosta hårsäckarna och öka dess överlevnad, samt att det gör att hårsäckarna rotar sig bättre och påskyndar tillväxtfas av håret från viloläge. PRP behandlingar hjälper patienten i läkningsprocessen samt att fler hårsäckar överlever hårtransplantationen. Vi rekommenderar även PRP som efterbehandling under 6 tillfällen (generellt med en månads mellanrum)
Ja, det är möjligt att använda Propecia (finasterid) eller Minoxidil i samband med PRP-behandling för håravfall. Dessa läkemedel kan användas för att förbättra resultatet av PRP genom att de fungerar på olika sätt för att stimulera hårväxt och förhindra ytterligare håravfall. et är viktigt att konsultera en läkare för att bestämma den bästa behandlingen för din specifika situation och för att fastställa om det är säkert att använda dessa läkemedel i kombination med PRP-behandlingar.
Om du funderar på att använda Propecia (finasterid) eller Minoxidil före en operation, är det viktigt att diskutera det med din läkare. Båda läkemedlen kan påverka blodkoagulationen, vilket kan öka risken för blödningar under operationen.Finasterid kan minska mängden av dihydrotestosteron (DHT) i kroppen, vilket kan påverka blodkoagulationen och öka risken för blödning. Minoxidil kan också påverka blodtrycket och öka risken för blödning under operationen.Din läkare kommer att utvärdera ditt hälsotillstånd och medicineringar för att avgöra om det är säkert att använda Propecia eller Minoxidil innan operationen. I vissa fall kan läkaren rekommendera att du slutar ta dessa läkemedel en tid före operationen för att minska risken för blödningar.Det är alltid viktigt att informera din läkare om alla mediciner och kosttillskott du tar innan en operation, inklusive Propecia och Minoxidil. Detta hjälper till att säkerställa att du får den bästa möjliga vården och minskar risken för komplikationer.
Ja, det är möjligt att använda Minoxidil eller Propecia under perioden när man genomgår PRP-behandlingar för håravfall. PRP-behandlingar och Minoxidil eller Propecia fungerar på olika sätt för att behandla håravfall, så de kan användas samtidigt för att förbättra resultatet.
Kostnaden täcker Resan, 4 stjärnigt hotell med frukost i 3 nätter samt mediciner och mat under operationsdagen.
Hårstrån, hårsäck och transplantat är alla termer som är relaterade till hårväxt och hårtransplantationer, men de har olika betydelser.Hårstrån: Hårstrået är den synliga delen av håret som växer från hårsäcken. Hårstrånets längd, tjocklek och färg kan variera beroende på en persons genetik och livsstil. Varje hårstrå har en rotdel och en synlig del, vilket är den del som är synlig ovanför hudytan. Hårsäck: Hårsäcken är den delen av huden där håret växer från. Hårsäcken är en liten grop eller säck som innehåller celler som producerar håret. Hårsäcken är en viktig del av hårets tillväxtcykel och påverkas av faktorer som ålder, genetik, hormoner och miljö. Transplantat: Ett transplantat är en hårsäck som har transplanterats från en del av huvudet till en annan. Under en hårtransplantation avlägsnas hårsäckar från ett område på huvudet där det finns gott om hår (oftast baksidan av huvudet) och transplanteras till områden där det finns håravfall. Ett transplantat består vanligtvis av en eller flera hårsäckar med hårstrån. Sammanfattningsvis är hårstrån den synliga delen av håret, hårsäckar är de små groparna i huden där håret växer från och transplantat är de transplanterade hårsäckarna som används under en hårtransplantation.
Det händer ytterst väldigt sällan, men om det blir en infektion så kan det behandlas med antibiotika.
Bedövning: Patienten får lokalbedövning i det område där hårsäckarna ska tas bort (donatorområdet). Efter bedövningen tar läkaren blodprov för att isolera blodplättar (PRP) som kommer att användas under implantationsfasen för att främja hårväxt och förbättra resultatet.Extrahering: Med hjälp av en fin mikropenna eller en annan extraheringsenhet plockar läkaren ut individuella hårsäckar från det donerande området. Extraheringen av hårsäckar sker punktvis i en cirkulär eller linjär mönster, med hjälp av lokalbedövning.Separation av hårsäckar: Hårsäckarna som har tagits bort från donatorområdet separeras från varandra och placeras i ett speciellt näringsrikt medium.Lunch: Efter extraheringen av hårsäckar får patienten en paus för att äta lunch eller vila.Markering och bedövning: Efter lunchen markeras det område där de transplanterade hårsäckarna ska implanteras, och patienten får lokalbedövning för att minska obehag under proceduren.Implantation: Läkaren använder fina nålar eller mikroklingor för att implantera de separerade hårsäckarna i det mottagande området. Hårsäckarna placeras punktvis för att imitera den naturliga hårväxten.Återhämtning: Efter hårtransplantationen kan det dröja flera månader innan de transplanterade hårsäckarna börjar producera hår igen. Under återhämtningsperioden är det viktigt att undvika direkt solljus, tung fysisk aktivitet och följa instruktioner för medicinering och vård för att säkerställa en smidig och framgångsrik läkning.Det är viktigt att notera att varje patient är unik och att hårtransplantationsprocedurer kan variera beroende på patientens specifika situation och teknik som används. En kvalificerad läkare kommer att kunna ge mer detaljerad information om processen och vilken teknik som är mest lämplig för en specifik patient.
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical