Hårtransplantation i Turkiet

En del patienter väljer att göra sin hårtransplantation i Turkiet (Istanbul) och kombinera det med lite semester utomlands. Vi förmedlar hårtransplantationer till en hårklinik i Istanbul som vi har ett tätt samarbete med.

Genom att välja göra sin hårtransplantation i Turkiet via oss så får du lägre pris, men även tryggheten med våra garantier som medföljer.

Turkiet är ett av dom länder som utför mest hårtransplantationer i världen och därmed ett populärt resmål för män och kvinnor som vill få lägre pris på sin hårtransplantation. Vår klinik i Sverige har så pass bra priser så många patienter väljer att utföra sin hårtransplantation här hemma i Sverige. Våra hårtransplantationer i Turkiet sker med FUE-metoden det är samma metod som vi använder i kliniken i Sverige.

hårtransplantation i turkiet

 

Hårtransplantation i Turkiet via oss

 • Akacia Medical lämnar garanti på sina hårtransplantationer som görs i Turkiet! De kan säga det muntligt men skulle inte skriva på avtal som binder dem som du får om du går via oss. Det är en stor trygghet för dig som patient.
 • Akacia Medical är ett svenskregistrerat företag. All betalning sker i Sverige till skillnad andra researrangörer där betalning sker i Turkiet. När betalning sker i Turkiet blir det svårt att hävda sig om fel skulle uppstå.
 • Konsultation sker i Sverige.
 • Vi har ett tätt samarbete med en klinik i Turkiet sedan flera år tillbaka.
 • Vi bokar biljett åt er!
 • Du reser ner till Istanbul för hårtransplantation & vi är med dig under hela resan för eventuella frågor och hjälp.
 • Uppföljning sker i Sverige.

För patienter som åker med andra företag eller åker på egna resor till Turkiet för att göra en hårtransplantation

Själva operationen i utlandet kan ofta tyckas vara billigare men eftervården kan bli riktigt dyrt här hemma i Sverige. Har man otur så kan man behöva återinvestera i kompletterande behandling vilket innebär ytterligare kostnader och frustration för patienten. Dessutom upprätthålls inte standarden på många hår- och skönhetskliniker, och fler av dom saknar certifiering och i vissa fall medicinsk bakgrund på sin personal.

I en artikel publicerad i International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS, kan man läsa om det utbredda problemet med olagliga kliniker som är verksamma i Turkiet som erbjuder hårtransplantationer till en mycket låg kostnad – något som många gånger resulterar i katastrofala resultat.

Som patienter är det svårt att genomföra den research som krävs för att säkerställa att just den kliniken den valt är bra och har kompetens. År 2015 hade Turkiet intäkter på 4,5 miljarder dollar från ”medicinsk turism”. Många kliniker utnyttjar den stora efterfrågan hos kunder som är desperata efter en billig lösning på sitt håravfall och därför letar sig utomlands.

Det svåra är att hitta utbildade kirurger

Den största utmaningen när man letar efter en bra hårklinik i Turkiet är finna professionella kirurger. Det finns något som heter ‘Follicle transection rate’, FTR. Det är ett mätbegrepp från International Society of Hair Restoration Surgeons (ISHRS)  om procentuellt överlevnad av transplanterade hårsäckar. Även om FTR är allmänt känt så ignoreras det av många oprofessionella kliniker. FTR ökar signifikant när kirurgen är oerfaren; Det krävs mycket träning för att minska den till en acceptabel nivå. Ibland kan den vara ända upp till 70% förlust. 

Värt att tänka på

 • Många hårkliniker försummar det faktum att patienten kan behöva givarhår kvar till framtida håravfalls-problem, särskilt hos unga patienter.
 • Del utnyttjar patienternas begränsade kunskaper och önskan att få mest hår vid den tiden och tar ut väldigt stort antal hårsäckar för få rykte som klinik som ger mycket hår för lite pengar.
 • Det kan vara svårt som patient veta hur mycket hårsäckar man faktiskt fått.
 • Många kliniker bryter säkerhetszonen och avlägsnar mer än rekommenderar antal hårsäckar på en sittning, det kan vara allt mellan: 5000, 6000, 7000 hårsäckar.

  Hårtransplantation i Sverige vs Turkiet

  Det som skiljer sig är priset och att du behöver resa utomlands och det som tillhör en resa med ny miljö och så vidare. Du gör fortfarande din konsultationen och uppföljning hos oss i Sverige, men din operation utfös i Turiket.

  Priset för en hårtransplantation ligger på mellan 42 000 SEK och 70 000 SEK för en behandling på vår klinik i Stockholm. På vår klinik i Istanbul kostar en hårtransplantation mellan 34 000 SEK och 55 000 SEK. Våra priser till Istanbul inkluderar operation, flyg från Sverige, hotell och samtliga transporter på plats. Du får gärna ta med dig en vän mot ett tillägg på 4 900 SEK. All betalning sker i Sverige, vilket är en trygghet för våra patienter ifall komplikationer skulle uppstår.

Uppföljande eftervård i Sverige ingår om du gör en hårtransplantation i Turiket via oss

Alla hårtransplantationskliniker rekommenderar inte PRP som en del av eftervården. Vi på Akacia Medical rekommenderar 5 stycken PRP behandlingar efter en operation. Då PRP behandlingar är mycket dyra så burkar många tyvärr välja att inte göra välbehövliga  Hos oss på Akacia Medical får patienter mycket förmånliga priser på PRP efter en operation hos oss, oavsett om operationen genomförs i Sverige eller i Turkiet.

 

 

 

faq

Vanliga frågor om hårtransplantations resa till Turkiet

 • Hur många dagar behöver man vara i Istanbul?
  För hårtransplantation behöver man vara i Istanbul i fyra dagar men tre nätter.
  Dag 1 ankomst
  Dag 2 operation/hårtransplantation
  Dag 3 efterkontroll
  Dag 4 hemresa
 • Har ni en egen hårklinik i Turkiet eller vem är det ni samarbetar med?
  Svar: Vi samarbetar med flera kliniker eftersom vi har handplockat vårt operationsteam från olika kliniker. Vi samarbetar med flera utav klinikerna vi har hämtat personal ifrån.
 • Vilken metod görs era hårtransplantationer med i Turkiet?
  Svar: Våra operationer sker med Fue-metoden som sker förhand av våra skickliga personal från Turkiet.
 • Görs uppföljning i Sverige?
  All uppföljning görs i Sverige oavsett om man har gjort sin hårtransplantation i Sverige eller Istanbul.
 • Vem är en lämplig kandidat för hårtransplantation i Turkiet?
  Många som väljer att åka till Turkiet för att utföra sin hårtransplantation väljer göra det då priset är lite lägre än i Sverige. Men även för att kombinera resa och uppleva en ny stad. Flertal patienter har även släkt och vänner i landet.

 

Pris för en hårtransplantation i Turkiet

3500 hårsäckar kostar 55 000 kr  i Turiket och hårtransplantationen i Sverige så ligger priset på 70 000kr. Behöver du färre hårsäckar är det självklart billigare, kika gärna på vår prislista. Efter en konsultation kan vi ge dig exakt pris, dom är givetvis gratis hos oss. Hos oss kan du välja operera dig i Turiket eller i Sverige. 

Har du några frågor, är det bara att kontakta oss.

Vi erbjuder gratis konsultation!