Sveriges mest erfarna hårklinik

Hårtransplantation i Turkiet

En del patienter väljer att göra sin hårtransplantation i Turkiet, närmare bestämt Istanbul, och kombinera det med en liten semester utomlands. Vi samarbetar med en hårklinik i Istanbul och förmedlar hårtransplantationer till våra patienter.

Genom att välja att göra sin hårtransplantation i Turkiet via oss kan du dra nytta av lägre priser samtidigt som du får tryggheten med våra garantier som medföljer.

Turkiet är ett av de länder som utför flest hårtransplantationer i världen och är därför ett populärt resmål för män och kvinnor som vill få en hårtransplantation till ett lägre pris. Vår klinik i Sverige har dock så bra priser att många patienter väljer att göra sin hårtransplantation här hemma i Sverige. Våra hårtransplantationer i Turkiet utförs med FUE-metoden, precis som vi gör på vår klinik i Sverige.

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/istanbul-1280x640.jpg

Hårtransplantation i Turkiet via oss

 • Akacia Medical lämnar garanti på sina hårtransplantationer som görs i Turkiet, vilket ger dig som patient extra trygghet.
 • Som ett svenskt registrerat företag sker all betalning till Akacia Medical i Sverige, vilket ger ytterligare trygghet och minskar risken för eventuella problem.
 • Konsultationen sker i Sverige för att säkerställa att alla dina frågor och önskemål besvaras på ett professionellt sätt.
 • Vi har ett nära samarbete med en klinik i Turkiet som vi har arbetat med i flera år.
 • Vi bokar biljetter för dig och ser till att allt fungerar smidigt under hela din resa.
 • Under hela resan till Istanbul finns vi tillgängliga för eventuella frågor och hjälp.
 • Uppföljning sker efter operationen i Sverige för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården och resultatet från din hårtransplantation.

För patienter som åker med andra företag eller åker på egna resor till Turkiet för att göra en hårtransplantation

Att genomgå en hårtransplantation i utlandet kan ofta verka som en billigare lösning, men det kan bli riktigt dyrt med eftervården här hemma i Sverige. Patienter kan behöva investera i kompletterande behandlingar, vilket resulterar i ytterligare kostnader och frustration. Dessutom upprätthålls inte standarden på många hår- och skönhetskliniker, och flera av dem saknar certifiering och i vissa fall medicinsk bakgrund på sin personal.

En artikel publicerad av International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) diskuterar det utbredda problemet med olagliga kliniker som erbjuder hårtransplantationer till mycket låga kostnader i Turkiet - något som många gånger resulterar i katastrofala resultat för patienterna.

Det är svårt för patienter att genomföra tillräcklig forskning för att säkerställa att den klinik de valt är bra och har kompetens. År 2015 hade Turkiet en intäkt på 4,5 miljarder dollar från "medicinsk turism". Många kliniker utnyttjar den stora efterfrågan hos kunder som är desperata efter en billig lösning på sitt håravfall och därför letar sig utomlands.

Det svåra är att hitta utbildade kirurger

När man söker efter en bra hårklinik i Turkiet är det viktigt att hitta professionella kirurger, vilket kan vara en utmaning. International Society of Hair Restoration Surgeons (ISHRS) använder sig av ett mätbegrepp kallat 'Follicle Transection Rate' (FTR), som mäter procentuell överlevnad av transplanterade hårsäckar. Tyvärr ignoreras FTR av många oprofessionella kliniker. Om kirurgen är oerfaren ökar risken för en hög FTR, vilket kräver mycket träning för att minska till en acceptabel nivå. Ibland kan FTR vara så hög som 70% förlust av transplanterade hårsäckar.

Värt att tänka på

 • Vissa hårkliniker tar ut ett stort antal hårsäckar för att ge patienten mest hår vid den aktuella behandlingen.
 • Dessa kliniker kan försumma att patienten behöver givarhår kvar till framtida håravfallsproblem, särskilt hos unga patienter.
 • Det kan vara svårt som patient att veta hur många hårsäckar man faktiskt har fått uttaget från hårkliniken.
 • Många kliniker bryter säkerhetszonen genom att avlägsna mer än det rekommenderade antalet hårsäckar på en sittning, vilket kan vara allt mellan 5000-7000 hårsäckar.

Hårtransplantation i Sverige vs Turkiet

Att välja att göra sin hårtransplantation utomlands i Turkiet kan innebära vissa skillnader i jämförelse med att göra behandlingen i Sverige. Nedan följer en punktlista med några av dessa skillnader:

 • Priset för en hårtransplantation i Turkiet är lägre än i Sverige, vilket kan vara en avgörande faktor för många patienter.
 • Att resa utomlands för en operation innebär att patienten behöver ta hänsyn till faktorer som ny miljö och eventuella kulturella skillnader.
 • Konsultationen och uppföljningen sker fortfarande hos den svenska kliniken, vilket ger en extra trygghet för patienten.
 • Priserna på kliniken i Istanbul inkluderar inte bara själva operationen utan även flyg från Sverige, hotell och transporter på plats.
 • Om man vill ta med sig en vän till Istanbul kan detta ordnas mot ett tillägg på 4 900 SEK.
 • Samtliga betalningar sker i Sverige, vilket ger ytterligare trygghet för patienten om eventuella komplikationer skulle uppstå.

Uppföljande eftervård i Sverige ingår om du gör en hårtransplantation i Turiket via oss

PRP står för platelet-rich plasma och är en behandling som innebär att en koncentration av blodplättar och tillväxtfaktorer injiceras i hårbotten för att främja hårväxt och stimulera cellförnyelse. Trots att många kliniker inte rekommenderar PRP som en del av eftervården efter en hårtransplantation, är det något som vi på Akacia Medical starkt rekommenderar. Vi tror på värdet av PRP-behandlingar för att säkerställa att patienten får bästa möjliga resultat efter operationen.

Eftersom PRP-behandlingar kan vara mycket dyra, väljer många patienter att inte genomföra dem trots att de kan vara välbehövliga. Vi på Akacia Medical har dock gjort det till en prioritet att erbjuda mycket förmånliga priser på PRP-behandlingar efter en hårtransplantation, oavsett om operationen genomförs i Sverige eller i Turkiet. Vi tror att detta ger våra patienter en möjlighet att få tillgång till högkvalitativ vård och behandlingar utan att behöva betala överdrivna priser.

 

Vanliga frågor om hårtransplantations resa till Turkiet

För hårtransplantation behöver man vara i Istanbul i fyra dagar men tre nätter.
 Dag 1 ankomst
 Dag 2 operation/hårtransplantation
 Dag 3 efterkontroll
 Dag 4 hemresa
Vi samarbetar med flera kliniker eftersom vi har handplockat vårt operationsteam från olika kliniker. Vi samarbetar med flera utav klinikerna vi har hämtat personal ifrån.
Follikulär enhets-extraktion (FUE) är den mest avancerade och moderna metoden för hårtransplantation. Vid denna metod tas enskilda hårstrån från donatorområdet och transplanteras till det område på huvudet där hårförlust har skett. FUE-metoden innebär minimal invasivitet och mindre obehag för patienten jämfört med traditionella metoder som FUT (follikulär enhetstransplantation). Vår klinik använder sig av FUE-metoden som utförs av vårt skickliga team av specialister från Turkiet. Vi arbetar hårt för att säkerställa att varje patient får en högkvalitativ och individuellt anpassad behandling för att uppnå de mest önskvärda resultaten.
All uppföljning görs i Sverige oavsett om man har gjort sin hårtransplantation i Sverige eller Istanbul.
Många som väljer att göra en hårtransplantation i Turkiet gör det av flera olika skäl. Förutom att priset ofta är lägre jämfört med Sverige, är det också vanligt att man vill kombinera resan med att uppleva en ny stad och kultur. Turkiet är känt för sin rika historia, sin vackra natur och sin goda mat vilket gör det till ett populärt turistmål.
För vissa kan det också vara en fördel att ha släkt och vänner i landet, vilket kan göra resan både enklare och mer bekväm. Oavsett anledning så är det viktigt att välja en pålitlig och erfaren klinik som kan utföra hårtransplantationen på ett säkert och effektivt sätt.
Kika gärna på vår prislista. Efter en konsultation kan vi ge dig exakt pris, dom är givetvis gratis hos oss.

 

 

Boka kostnadsfri konsultation
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical