Sveriges mest erfarna hårklinik
https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/04/155702267_l_normal_none-scaled-669x447.jpg

PRP-BEHANDLING

En PRP-behandling för hår (Platelet Rich Plasma) är en behandling främst avsedd för hår och hud. Många väljer idag PRP-behandlingar som ett effektivt sätt att bekämpa håravfall. För patienter som har genomgått en hårtransplantation kan PRP hjälpa hårsäckarna att återhämta sig och främja hårväxt.

Märker du att ditt hår känns tunnare eller att du tappar mer hår än vanligt? Då kan PRP vara lösningen för dig. Vi har lång erfarenhet av PRP-behandlingar, vilket ger dig som patient ökad trygghet. PRP-behandlingen medför inga biverkningar, eftersom den utgår från kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier. Behandlingen är 100 % naturlig och fri från tillsatser.

 

Viktig Information om Märken på PRP-Tuber

Vi vill betona vårt engagemang för kvalitet genom att använda högkvalitativa PRP-tuber från Arthrex och RegenLab. Det är viktigt att notera att många andra kliniker i Sverige använder 2-3 tuber för en PRP-behandling. Det är dock viktigt att förstå att deras rör inte uppfyller samma höga kvalitetsstandard som Arthrex och RegenLab. I själva verket skulle de behöva använda upp till 7 rör för att matcha den mängd tillväxtfaktorer som en enda tub från Arthrex eller RegenLab erbjuder.

 

SÅ GÅR EN PRP-BEHANDLING TILL

 • Vi tar ungefär ett rör med blod från patienten, som sedan centrifugeras för att separera plasma med hög koncentration av blodplättar (trombocyter) från övrig plasma och röda blodkroppar. Koncentrationen av blodplättar är 3-5 gånger högre än i naturligt blod.
 • Din hårbotten bedövas med bedövningsmedel för att minimera obehag.
 • Den trombocytrika plasman injiceras sedan i hårbotten med små stick.
 • Blodplättarna frigör tillväxthormoner som ökar blodcirkulationen och celldelningen, vilket hjälper svaga hårsäckar att återhämta sig. Denna metod fungerar även för att förse transplanterade hårsäckar med extra näring för att stimulera hårväxt.

PRP ÄR EFFEKTIVT MOT HÅRAVFALL

PRP förbättrar hårsäckens tillstånd, ökar blodflödet och främjar celltillväxten, vilket resulterar i starkare, tätare och finare hår. Historiskt sett har PRP använts inom kirurgi och idrottsmedicin och har på senare tid fått ökad användning inom estetisk behandling av hår och hud, där det ibland kallas "vampyrbehandlingen" i mediakretsar.

VEM ÄR EN LÄMPLIG KANDIDAT FÖR PRP?

Om ditt hår börjar bli tunnare och hårsäckarna fortfarande är intakta kan en PRP-behandling hjälpa till att återställa håret till sin ursprungliga tjocklek och minska håravfallet. PRP fungerar bäst för kvinnor och yngre män som nyligen har märkt av håravfall. Åldern spelar ingen roll, men det finns ingen garanti att PRP fungerar då resultatet varierar från person till person.

PRP KAN BEHANDLA:

 • HÅRAVFALL: Initialt krävs en kur med tre behandlingar med några veckors mellanrum. Många patienter upplever minskat håravfall redan efter 3-4 veckor. Efter 3-6 månader har patienter oftast märkt en märkbar hårtillväxt och tjockare hår. Därefter kan det krävas enstaka uppföljningsbehandlingar.
 • ALOPECIA AREATA: PRP har visat framgångsrika resultat för att behandla Alopecia areata, en sjukdom där immunsystemet angriper hårsäckarna och orsakar fläckvis håravfall.
 • HÅRBOTTENPROBLEM: Många patienter med kronisk irritation eller klåda i hårbotten har rapporterat att besvären minskar efter PRP-behandling.

BEHANDLINGSOMRÅDEN:

PRP kan användas på hela eller delar av huvudet, ögonbryn och skäggväxt. Dessutom kan det appliceras på andra delar av kroppen, inklusive ansikte, hals, dekolletage och händer.

VARFÖR VÄLJA OSS?

 • Vi samarbetar enbart med specialister som är experter på PRP-injektioner.
 • Akacia Medical är en specialiserad klinik inom håravfall.
 • Vi använder marknadens bästa PRP-utrustning.
 • Sedan 2001 har vi utfört PRP-behandlingar och vi är baserade i Stockholm.
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical