Sveriges mest erfarna hårklinik

Ögonbryns transplantation

Ögonbrynen spelar en viktig roll för ansiktets uttryck och en ögonbrynstransplantation kan vara lösningen för personer som lider av tunna ögonbryn på grund av olika orsaker. Oavsett om det handlar om övernoppning eller genetiska faktorer, kan en ögonbrynstransplantation ge fylligare och mer definierade ögonbryn som ser naturliga ut och håller permanent.

För många kvinnor och män kan ögonbrynens form och fyllighet vara en viktig faktor för att känna sig självsäkra och attraktiva. Med en ögonbrynstransplantation kan man återfå eller förbättra formen på ögonbrynen, vilket kan bidra till en mer harmonisk och balanserad ansiktsprofil.

Akacia Medical erbjuder högkvalitativa ögonbrynstransplantationer som utförs av erfarna kirurger. Vid det första konsultationsbesöket diskuteras dina förväntningar och önskemål samt din hälsa och hårkvalitet undersöks. Du får även information om kostnad, operationstid och väntetid. Under själva operationen utförs transplantationen under lokalbedövning och hårsäckarna placeras varsamt på ögonbrynen för att uppnå önskad form och fyllighet.

Efter operationen får du noggranna instruktioner om eftervård och fortsatt kontakt med Akacia Medical fram tills att en utvärdering har gjorts. Slutresultatet av ögonbrynstransplantationen blir synligt efter cirka 12 månader.

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/03/woman-eyebrow-590x300.jpg

Designa dina nya ögonbryn

FUE-tekniken är den vanligaste metoden som används vid ögonbrynstransplantationer eftersom den är skonsam och säker för patienten. Vid denna teknik plockas hårsäckar från en annan del av kroppen, oftast från huvudet, och sätts in i ögonbrynen med små nålar. Denna process är smärtfri och utförs under lokalbedövning.

Efter en ögonbrynstransplantation kan det ta några dagar innan ögonbrynen ser naturliga ut igen. De nyplanterade hårsäckarna kan orsaka lite rodnad och svullnad, men detta brukar försvinna efter några dagar. Det är viktigt att undvika att röra vid ögonbrynen första veckan efter transplantationen och undvika hård träning eller aktiviteter som kan göra att du svettas mycket.

Efter en ögonbrynstransplantation kan du förvänta dig att dina ögonbryn blir fylligare och mer definierade, vilket ger dig ett naturligt och vackert utseende. Eftersom resultaten är permanenta behöver du inte oroa dig för att behöva fylla på eller korrigera ögonbrynen igen.

Så här går en ögonbrynstransplantation till

Efter att planeringen av de nya ögonbrynen är klar, ritar vi upp önskade konturer. Sedan utförs ingreppet under lokalbedövning och tar vanligtvis mellan 2–4 timmar. Transplantationsområdet och det mindre givarområdet rakas av, vanligtvis från bakhuvudet, då hårets struktur är lik ögonbrynen. FUE-metoden används för att uppnå naturliga ögonbryn genom att placera hårstråna i samma växtriktning som befintliga hårstrån. För att minimera ärrbildning och skada på befintliga hårsäckar, görs minimala snitt. Det är också viktigt att hårsäckarna placeras på rätt djup för att få ett bra resultat.

Efter några månader börjar de transplanterade hårsäckarna producera hår. De nya hårstråna behåller sina egenskaper från sin ursprungliga plats och kommer att växa på samma sätt som icke-transplanterade hårstrån.

Det finns olika tillstånd som påverkar ögonbrynen. Madarosis är ett sjukdomstillstånd som innebär att man tappar hår från ögonbrynen och ibland även från ögonfransarna. Ögonbrynen består av tre delar: den inre delen där håret växer uppåt eller åt sidorna, mellandelen ovanför iris där håret växer utåt tinningarna och de yttre partierna ovanför ögats ytterkant. Madarosis påverkar endast tillväxten på de yttre partierna. Förlust av hela ögonbrynen beror oftast på sjukdomar som Seborré eller Alopecia.

Resultatet av ögonbrynstransplantation

Efter en hårtransplantation är det vanligt att de transplanterade hårstråna faller bort efter cirka 2-5 veckor. Detta är en normal process och det tar ungefär 2-3 månader innan hårsäckarna börjar producera hår igen. Det slutgiltiga resultatet kan ses efter drygt ett år. De nya håren växer på ett naturligt sätt och anpassar sig till dina ögonbryn. Ibland kan de transplanterade hårstråna bli starkare och längre än de befintliga, men det går att jämna ut och forma brynen till den önskade längden.

Läkningsprocessen

Efter en ögonbryns-transplantation är läkningsprocessen kort och smärtfri. Normalt sett är man redo att återgå till jobbet efter bara 10 dagar. När bedövningen börjar släppa kan det vara bra att ta lite smärtstillande medicin. Under de första tre dagarna efter ingreppet, bör man ta det väldigt lugnt då de nya hårstråna växer fast. Det kan finnas en lätt rodnad i området, men vanligtvis försvinner skorpor inom en vecka till 10 dagar. Det är viktigt att undvika träning under den första månaden efter operationen.

Antalet hårsäckar som transplanteras varierar mellan 50 till 400 hårstrån. Resultatet brukar synas efter drygt ett år och de transplanterade hårstråna växer på ett naturligt sätt och integrerar med dina befintliga ögonbryn. Det kan dock hända att de transplanterade hårstråna blir starkare och längre än de befintliga, men detta går lätt att jämna ut och forma till önskad längd.

För exakta priser se vår Prislista

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical