PRP

En PRP behandling hår (Platelet Rich Plasma) är behandling för främst hår och hud. Idag gör många en PRP hårbehandling då det är en effektiv behandling för att stoppa håravfall. För patienter som genomgått en hårtransplantation hjälper PRP hårsäckarna att återhämta och påskynda hårväxt.

Känner du att ditt hår upplevs tunnare eller att du tapper mer hår än vanligt?

Då kan PRP vara en lösning för dig. Vi har lång erfarenhet av PRP-behandlingar, vilket är en trygghet för dig som patient. PRP-behandlingen ger inga biverkningar eftersom behandlingen består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier. Behandlingen är 100 % naturlig och innehåller inga tillsatser. 

PRP

Så här går en PRP behandling till

 1. Vi tar ungefär ett rör med blod från patienten som därefter centrifugeras för att skilja ut plasma med mycket blodplättar (trombocyter) från resten av plasman och röda blodkroppar. Dessa koncentrerade blodplättarna är 3-5 gånger fler än det i naturliga blodet.
 2. Vi bedövar din hårbotten med bedövningsmedel så att du inte känner sticken.
 3. Den trombocytrika plasman injiceras därefter med små stick i hårbotten.
 4. Blodplättarna ger där ifrån sig tillväxthormoner som sätter igång blodcirkulation och celldelning, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig. Denna metod fungerar även för att ge transplanterade hårsäckar den extra näring som de kan behöva för att börja producera hår.

PRP

PRP är effektivt behandling mot håravfall

PRP ger en förnyande effekt av hårsäcken, ökar blodtillförseln och förbättrar hårsäckens celltillväxt vilket resulterar i starkare, tätare och finare hår.

Historiskt sett är PRP är ingen ny behandling på marknaden, utan den har funnits sedan långt tillbaka tillämpats inom kirurgi och idrottsmedicin. Behandlingen har på senare tid börjat användas mer i estetiska syften, som att förbättra hår och hud. För hud går PRP ofta under namnet ”vampyrbehandlingen” och är en term som myntas av media.

Vem är en lämplig kandidat för PRP?

Om du börjat märka att ditt hår börjat bli tunnare och hårsäckarna fortfarande finns kvar kan en PRP hårbehandlings kur återställa håret till sin ursprungliga storlek och minska ditt håravfall. PRP fungerar allra bäst på kvinnor och yngre män som just börja märka att håret blivit tunnare,. Det finns egentligen ingen ålder på denna behandling. Det finns ingen garanti PRP fungerar för det är högst individuellt hur hårsäckarna svarar.

PRP kan behandla:

Håravfall:

Det är en behandling krävs initialt kur på tre stycken behandlingar med en  mellanrum. Många notera att håravfallet minskar redan efter en 3-4 veckor. Det vi har sett är att patienter som genomgått en PRP- kur har fått en märkbar hårtillväxt och tjocklek inom 3-6 månader. Därefter bör man följa upp med enstaka behandlingar.  Det nya håret som växer ut brukar oftast vara tjockare och av bättre kvalitet.

Alopecia areata:

PRP har gett framgångsrika resultat på med att bota Alopecia areata som är en sjukdom där immunsystemet angriper hårsäckarna och orsakar fläckvis håravfall.

Hårbottenproblem:

En annan positiv respons med behandlingen är att patienter som har kronisk irritation eller klåda i hårbotten brukar märka att det avtar efter en behandling.

Behandlingsområden:

På hela eller delar av hjässa, ögonbryn och skäggväxt. PRP kan även användas på andra delar av kropp som ansikte, hals, dekolletage och händer.

Vi använder oss RegenLab PRP

Det finns idag flera olika metoder för att framställa PRP och det skiljer sig avsevärt mellan olika tillverkare. Vissa system ger inte lika hög koncentration av trombocyter och separerar inte blodcellerna på ett likvärdigt sätt.

 • Den A-PRP som är förberedd med Regen BCT-enheten har en mycket låg nivå av föroreningar.
 • Röda blodkroppar avlägsnas vid 99,7%.
 • Vita blodcellsnivån reduceras drastiskt, med en preferentiell utarmning (96,7%) av de pro-inflammatoriska granulocyterna. De återstående vita blodkropparna är mestadels lymfocyter och monocyter.

Artikel i Aftonbladet

Akacia Medical & RegenLab PRP i Aftonbladet

 

Varför välja oss?

 • Vi arbetar endast med specialister vars huvudsysselsättning är injicera PRP
 • Akacia Medical är en specialiserad klinik inom håravfall
 • Vi har marknadens valt marknadens bästa PRP utrustning
 • Vi har utfört PRP (Platelet Rich Plasma) sedan 2001 och finns i Stockholm

Skriv gärna upp dig för nyhetsbrev för att ta del av kampanjer och nyheter!