Sveriges mest erfarna hårklinik

HÅRTRANSPLANTATION 

Går du i tankarna att göra en hårtransplantation? Du är inte ensam, någon gång i livet tappar de flesta hår och ibland växer det tyvärr inte tillbaka. Med hjälp av en hårtransplantation så kan vi effektivt fylla ut kala och glesa områden med hårsäckar och återskapa symmetrin i ansiktet. Det gör vi genom att flytta hårsäckar från ett område som är genetiskt kodat att inte falla ut till där det bättre behövs. Vi skapar ett fint samspel i hårtäthet tillsammans med resterande håret så att du får ett naturligt resultat. En hårtransplantation är en permanent lösning för att få håret tillbaka och det brukar göra stor förändring för mångas välbefinnande.

Vi är väldigt måna om att vara ajour med det senaste och mest avancerade teknikerna inom hårtransplantationer och deltar aktivt på hårtransplantation-kongresser runt om i världen.

 

https://www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/05/177493426_l_normal_none-scaled-750x600.jpg

GÖR DIN HÅRTRANSPLANTATION HOS AKACIA MEDICAL

  • Sedan start 2011 har vi utfört flest hårtransplantationer i Sverige
  • Våra läkare har en erfarenhet av över 10 000 operationer
  • Vi lämnar alltid skriftlig garanti på våra hårtransplantationer
  • Manuellt arbete med micro verktyg som är de minsta på marknaden
  • Kortare läketid än generellt

SENASTE TEKNIKEN INOM HÅRTRANSPLANTATION

Safir

Vi har valt att använda oss av särskilda nålar på 0,6 mm som är mindre än branschstandard på 0,9 mm och det ger ett bättre resultat och en tätare placering av hårsäckarna. Inga skalpeller används vid denna metod och hårsäckar utvinns genom specialnålar (punscher). FUE-metoden är bästa metoden och ger högre precision och mindre vävnadsskador än om man arbetat med en ”penna”  som trycker ner hårsäckarna.

Hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt! För att få ett bra resultat bör patienten ha ett bra givarområde.

SÅ HÄR GÅR EN HÅRTRANSPLANTATION TILL

Vi utför våra hårtransplantationer med FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) som innebär att enskilda hårsäcksgrupper avlägsnas direkt från givarområdet. Att flytta hår är ett precisionsarbete och kräver noggrann planering. Om patienten inte har ett tillräckligt bra givarområde i bakhuvudet att utvinna hårsäckar ifrån, så kan vi utvinna hårsäckar från andra delar av kroppen med BHT (body hair transplantation).

Vi har alltid i beaktning så att det finns tillräckligt med hår kvar om patienten har fortsatt håravfall. För då kan det bli aktuellt med en andra hårtransplantation efter några år och då är det av stor vikt att vid första operationen kalkylera med viss marginal så att man har goda förutsättningar till senare tillfälle.

Nästan direkt efter en hårtransplantation så växer de transplanterade hårsäckarna (hårimplantat) fast och börjar så småningom att producera hår.  Med hjälp av små verktyg och tät placering av hårsäckar kan vi återskapa ett naturlig resultat. Med vår expertis och precisionsarbete så har vi hög överlevnad av transplanterade hårsäckar.

Slutresultatet av din hårtransplantation ser du först efter 12 månader och då gör vi en utvärdering. Men du kommer se skillnad redan efter 3-4 månader. Under den tiden kommer vi ha personlig kontakt med dig. Under tillväxtperioden så rekommenderar vi att patienten kommer och gör trombocyt-behandlingar. Ditt resultat är också vårt resultat och vi är väldigt måna om att du ska bli helt nöjd.

Läs mer ingående om steg-för-steg från konsultation till operation.

Se Mats hårtransplantation.

Se Tonys hårtransplantation.

Se Love Pascal Prelogs hårtransplantation.

Se Carys hårtransplantation

Se Joakim Lundells hårtransplantation.

Se Alexander D Rossos hårtransplantation.

Om FUE Metoden

FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) är en modern hårtransplantationsmetod som innebär att enskilda hårsäcksgrupper avlägsnas direkt från givarområdet med hjälp av specialnålar. Denna metod lämnar endast små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut, vilket ger en snabbare läkning och mindre synliga ärr jämfört med föregångaren FUT-metoden (Follicular Unit Transplantation), som innebar att man skar bort en hudflik på huvudet.

Med FUE-metoden kan man transplantera upp till 3 500 hårsäckar på en sittning, vilket gör det möjligt att täcka större områden med hår på en gång. Denna metod ger också högre precision och mindre vävnadsskador än om man arbetat med en ”penna” som trycker ner hårsäckarna.

Om patienten inte har tillräckligt med hår i givarområdet i bakhuvudet kan man också använda sig av BHT (body hair transplantation) för att utvinna hårsäckar från andra delar av kroppen. Vid planeringen av en hårtransplantation är det viktigt att ha i beaktning att det finns tillräckligt med hår kvar om patienten har fortsatt håravfall och kan behöva en andra hårtransplantation efter några år.

HÅRTRANSPLANTATIONER MED GARANTI

Vi erbjuder alltid en skriftlig garanti på våra hårtransplantationer.
läs mer om vår garanti

Flexibla konsultationer

Innan en hårtransplantation genomförs behöver en kostnadsfri konsultation genomföras för att bedöma patientens individuella förutsättningar.

Kliniken är baserad i Stockholm men har även möjlighet att hålla konsultationer i Göteborg och erbjuder alternativt konsultation över telefon, videosamtal eller mail för de som bor långt bort. Det är först efter en konsultation som priset för hårtransplantationen och förväntat resultat kan diskuteras. Under konsultationen går man även igenom hur operationen går till och hur eftervården bör skötas. Detta görs även på operationsdagen för att patienten ska känna sig trygg i sitt beslut. Valet mellan att genomföra hårtransplantationen på kliniken i Stockholm eller i Istanbul ges till patienten.

Priser på en hårtransplantation ligger på mellan 25 000 SEK och 70 000 SEK för en behandling. Se våra priser

Boka kostnadsfri konsultation
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

KontaktRecensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical