Hårtransplantation 

Går du i tankarna att göra en hårtransplantation? Du är inte ensam, någon gång i livet tappar de flesta hår och ibland växer det tyvärr inte tillbaka. Med hjälp av en hårtransplantation så kan vi effektivt fylla ut kala och glesa områden med hårsäckar och återskapa symmetrin i ansiktet. Det gör vi genom att flytta hårsäckar från ett område som är genetiskt kodat att inte falla ut till där det bättre behövs. Vi skapar ett fint samspel i hårtäthet tillsammans med resterande håret så att du får ett naturligt resultat. En hårtransplantation är en permanent lösning för att få håret tillbaka och det brukar göra stor förändring för mångas välbefinnande.

Vi är väldigt måna om att vara ajour med det senaste och mest avancerade teknikerna inom hårtransplantationer och deltar aktivt på hårtransplantation-kongresser runt om i världen.

Gör din hårtransplantation hos Akacia Medical

  • Sedan start 2011 har vi utfört flest hårtransplantationer i Sverige
  • Våra läkare har en erfarenhet av över 10 000 operationer
  • Vi lämnar alltid skriftlig garanti på våra hårtransplantationer
  • Manuellt arbete med micro verktyg som är de minsta på marknaden
  • Kortare läketid än generellt

 

Så här går en hårtransplantation till

Vi utför våra hårtransplantationer med FUE-metoden (Follicular Unit Extraction) som innebär att enskilda hårsäcksgrupper avlägsnas direkt från givarområdet. Att flytta hår är ett precisionsarbete och kräver noggrann planering. Om patienten inte har ett tillräckligt bra givarområde i bakhuvudet att utvinna hårsäckar ifrån, så kan vi utvinna hårsäckar från andra delar av kroppen med BHT (body hair transplantation).

Vi har alltid i beaktning så att det finns tillräckligt med hår kvar om patienten har fortsatt håravfall. För då kan det bli aktuellt med en andra hårtransplantation efter några år och då är det av stor vikt att vid första operationen kalkylera med viss marginal så att man har goda förutsättningar till senare tillfälle.

Nästan direkt efter en hårtransplantation så växer de transplanterade hårsäckarna (hårimplantat) fast och börjar så småningom att producera hår.  Med hjälp av små verktyg och tät placering av hårsäckar kan vi återskapa ett naturlig resultat. Med vår expertis och precisionsarbete så har vi hög överlevnad av transplanterade hårsäckar.

Slutresultatet av din hårtransplantation ser du först efter 12 månader och då gör vi en utvärdering. Men du kommer se skillnad redan efter 3-4 månader. Under den tiden kommer vi ha personlig kontakt med dig. Under tillväxtperioden så rekommenderar vi att patienten kommer och gör trombocyt-behandlingar. Ditt resultat är också vårt resultat och vi är väldigt måna om att du ska bli helt nöjd.

Läs mer ingående om steg-för-steg från konsultation till operation.

Senaste tekniken inom hårtransplantation

Safir

Vi har valt att använda oss av särskilda nålar på 0,6 mm som är mindre än branschstandard på 0,9 mm och det ger ett bättre resultat och en tätare placering av hårsäckarna. Inga skalpeller används vid denna metod och hårsäckar utvinns genom specialnålar (punscher). FUE-metoden är bästa metoden och ger högre precision och mindre vävnadsskador än om man arbetat med en ”penna”  som trycker ner hårsäckarna.

Hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt! För att få ett bra resultat bör patienten ha ett bra givarområde.

 

Mats hårtransplantations video
Se filmen om Mats
Tonys hårtransplantations video
Se filmen om Tony

 

Om FUE-metoden

  • Fue-metoden lämnar endast små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut
  • Det är möjligt att transplantera upp till 3 500 hårsäckar på en sittning
  • Fue-metoden är “nya” metoden mot föregångaren FUT-metoden, som innebar att man skar bort en hudflik på huvudet

 

Hårtransplantationer med Garanti

Vi erbjuder alltid en skriftlig garanti på våra hårtransplantationer.
läs mer om vår garanti

 

Flexibla konsultationer

Inför en hårtransplantation så behöver vi genomföra en kostnadsfri konsultation. Då går igenom patientens individuella förutsättningar. Vår klinik finns i Stockholm men vi håller även konsultationer i Göteborg. Bor du långväga? Inga problem,  vi erbjuder även konsultation över telefon, videosamtal och mail. Det är först efter en konsultation vi kan ge dig prisuppgifter och berätta om vilket resultat du kan förvänta dig. På en konsultation så går även igenom hur en operation går till och hur eftervården bör skötas, det gör vi även på operationsdagen. Allt för att du ska känna sig trygg i sitt beslut. Du kan välja att genomföra sin hårtransplantation på vår klinik i Stockholm eller i Istanbul.

Priser på en hårtransplantation ligger på mellan 25 000 SEK och 70 000 SEK för en behandling. Se våra priser