Sveriges mest erfarna hårklinik

Har du tunna fina hårstrån kanske du funderat om ett hårförtjockande schampo är lösningen för dig. Under det senaste åren har hårförtjockande schampoo vuxit i popularitet eftersom de hävdar att det ger fylligare, tjockare hår genom att tillföra volym till tunt eller fint hår. 

Vad är hårförtjockande schampo?

Ett hårförtjockande schampo är hårvårdsprodukter designade för att ge volym till håret genom att fylla upp individuella hårstrån. Dessa schampon innehåller vanligtvis ingredienser som proteiner, aminosyror och keratin, som kan penetrera hårstrået och stärka det inifrån. Vissa hårförtjocknings schampon innehåller också polymerer som täcker hårstråna, vilket gör att de ser tjockare och fylligare ut. Den huvudsakliga verkningsmekanismen för förtjockning av schampon är att öka diametern på enskilda hårstrån, vilket gör att de ser tjockare och fylligare ut.

Fungerar verkligen hårförtjockande schampo?

Effektiviteten av hårförtjockande schampo beror på olika faktorer, såsom ingredienserna som används, hårtypen och individens hårvårdsrutin. Medan vissa människor kan se synliga resultat efter att ha använt förtjockande schampo, medan andra inte märker någon signifikant skillnad. Det är viktigt att notera att förtjockande schampon inte kan skapa nya hårsäckar eller öka hårväxten. Om du funderar på att använda ett hårförtjockande schampo finns det vissa faktorer att tänka på. Leta först efter schampon som innehåller ingredienser som keratin, aminosyror och proteiner, som kan penetrera hårstrået och stärka det inifrån. Välj dessutom ett schampo som är formulerat för din specifika hårtyp och struktur. Det är också viktigt att följa en konsekvent hårvårdsrutin som inkluderar regelbunden schamponering, konditionering och styling. Den främsta nackdelen med att använda hårförtjockning schampo är att fördelarna bara är tillfälliga så när du byter till vanligt schampo  kommer de att skala av de förtjockande ingredienserna som täcker ditt hår, vilket gör att det återgår till sitt tidigare tunna tillstånd.


Upplever du att ditt hår har blivit tunnare kan det vara bra att se över om du har drabbats av håravfall.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical