Sveriges mest erfarna hårklinik

Många som gör en hårtransplantation behöver ibland göra en andra hårtransplantation. Varför? Jo för det första, det finns ett rekommenderat maxtak på hur många hårsäckar man bör flytta på en hårtransplantation för hälsans och resultatets skull. Men även att du fortsätter att åldras och håravfallet kan fortlöpa, vilket gör att du kan med tiden behöva mer utfyllnad på vissa områden.

Om du funderar på en andra hårtransplantation så finns det några saker att tänka på. För det första är det viktigt att vänta tills din första hårtransplantation har läkt helt och ditt hår har växt in innan du överväger en andra procedur.

Det är också viktigt att arbeta med en kvalificerad och erfaren kirurg som kan bedöma din unika situation och avgöra om en andra transplantation är lämplig. I vissa fall kan en andra hårtransplantation inte vara nödvändig eller kanske inte alls vara möjlig att utföra för att exempelvis mängden donatorhår inte är tillräckligt.

Om en andra transplantation rekommenderas är det viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet. Även om en andra transplantation kan bidra till att ytterligare förbättra tätheten och utseendet på ditt hår, kanske det inte helt kan återställa ditt hår till dess tillstånd före håravfall.

En andra hårtransplantation är en procedur som görs minst 12 månader efter den första. Det kan dock krävas ytterligare hårtransplantation för att täcka fler områden.

Hur många gånger kan man göra en hårtransplantation?

Innan du överväger en ny hårtransplantation, rådgör med din läkare för att avgöra om du behöver en till. 

Vi på Akacia medical vi ger dig svaret på din första konsultation om vi tror att du kan behöva en andra hårtransplantation.Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical