Sveriges mest erfarna hårklinik

Det är en vanlig fråga för många som överväger att utföra en hårtransplantation. Vi är här för att ge dig en detaljerad och omfattande guide till processen för hårtransplantation, och att svara på din fråga om hårväxt.

Patienter rapporterar ofta om fortsatt håravfall efter att ha genomgått en hårtransplantation. Det är viktigt att notera att håravfall efter en hårtransplantation är en normal händelse och är kroppens sätt att reagera på traumat den fick under hårtransplantationen.

Shedding fasen

En hårtransplantationsprocedur är förflyttning och individuell placering av genetiskt resistenta hårstrån från donatorområdet (som ligger på baksidan av huvudet) till de områden där hårbotten tappar hår. Små öppningar skapas – även kallade ”sticksnitt” – där de individuella transplantaten placeras. Oavsett om FUT eller FUE utförs kan ingreppet vara ganska traumatiskt i hårbotten och de omgivande hårstråna, och som ett resultat kan hårtransplantaten och de befintliga hårstråna tillfälligt falla av då de sätts i en så kallad vilofas. Denna händelse kallas ”effluvium” och kallas ibland för ”chockavfall”

shedding av hårtransplantat efter en hårtransplantation kan märkas när som helst mellan 1-5 veckor efter hårtransplantationen. Patienter är ofta oroade över det fortsatta håravfallet, men de kan vara säkra på att nya hårstrån så småningom kommer att växa ut igen inom några månader när vilofasen är över. Då kommer du att märka att håret får en ny tillväxt, det är vanligt att håret då är tunnare och finare än ditt befintliga hår, detta är normalt och kommer med tiden att bli tjockare och fylligare. Tänk på att ”chockavfall” är en normal del av hårrestaureringsprocessen och tyder inte på någon permanent skada på håret – även om det är oundvikligt, är det också tillfälligt. Nya hårstrån kommer att ta tid att mogna och kommer att växa i olika takt, slutresultat ses först efter 12 månader. Patienter som kombinerar med en PRP behandling brukar få bättre resultat av sin hårtransplantation.

För att sammanfatta, ja, transplanterat hår växer vanligtvis innan det faller av. Men det är normalt att transplanterade håret faller av under en kort period innan det börjar växa igen. Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller funderingar om hårtransplantation. 

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical