Sveriges mest erfarna hårklinik

För mycket sol kan göra håret skört likt en torr mopp, det medför ett skört hår med kluvna hårtoppar. Detta gäller särskilt för dem med blont eller grått hår och om du redan har uttunnat hår så riskerar du lättare att bränna din hårbotten.

Så kan du arbeta förebyggande mot solskador i hårbotten

Genom att arbeta förebyggande och välja hårvårdsprodukter med solskyddsmedel ger detta ett visst skydd, men det kan vara svårt att fördela det jämnt i håret. Det är därför en bra idé att bära en hatt när du är ute i solen – speciellt om din hårbotten är utsatt. Välj en hatt av solskyddande tyg med UPF 30 (ultraviolett skyddsfaktor).

Att få solskador, dvs brännskador i hårbotten påverkar hur din hårbotten mår och kan på sikt försämra din hårtillväxt. En rejäl brännskada kan skapa ärrvävnad i hårbotten och då kan hårtillväxt avstanna helt. Ta därför hand om din hårbotten i solen för den får mycket sol på sig.

Ha en fin fortsatt sommar hälsar Akacia medial team!

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical