Sveriges mest erfarna hårklinik

Dermaroller mot håravfall?

Dermarollers har blivit ett populärt skönhetsverktyg de senaste åren på grund av deras många fördelar, inklusive att förbättra hudens utseende och främja hårväxt. Men många människor är fortfarande omedvetna om hur dessa små nålar kan hjälpa till med håravfall. I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med att använda en dermaroller för håravfall och hur det fungerar.

Vad är en Dermaroller?

En dermaroller är en liten handhållen enhet som innehåller små nålar på sin yta. När de rullas över huden eller hårbotten skapar dessa nålar små punkteringar i hudens yta, vilket utlöser kroppens naturliga läkningsprocess. Denna läkningsprocess inkluderar produktion av kollagen och frisättning av tillväxtfaktorer, vilket kan bidra till att främja hårväxt.

Hur hjälper en Dermaroller mot håravfall?

Håravfall kan uppstå på grund av olika faktorer, inklusive genetik, stress och hormonella obalanser. En vanlig orsak till håravfall är närvaron av ett hormon som kallas dihydrotestosteron (DHT). DHT är en biprodukt av testosteron och kan få hårsäckarna att krympa, vilket resulterar i håravfall. Att använda en dermaroller kan hjälpa till att bekämpa håravfall genom att öka blodflödet och stimulera hårsäckarna. De små punkteringar som görs av nålarna uppmuntrar kroppen att producera kollagen och tillväxtfaktorer, vilket kan främja hälsosam hårväxt. Dessutom kan det ökade blodflödet till hårbotten hjälpa till att leverera viktiga näringsämnen och syre till hårsäckarna, vilket kan förbättra deras hälsa och funktion.

 

Tips för att använda en Dermaroller för håravfall

Innan du använder en dermaroller är det viktigt att se till att din hårbotten är ren och fri från några produkter eller avlagringar. Det är också viktigt att välja rätt nålstorlek för ditt hårtyp och tillstånd. För håravfall rekommenderas en hålstorlek på 0,5 mm till 1,5 mm. När du använder en dermaroller i hårbotten, dela upp huvudet i sektioner och rulla enheten fram och tillbaka i varje sektion i flera minuter. Det är viktigt att vara försiktig och inte trycka för hårt, eftersom det kan orsaka skador på hårbotten.Hårserum är specialiserade hårvårdsprodukter som innehåller aktiva ingredienser, såsom vitaminer, mineraler och växtextrakt, utformade för att ge näring och stärka håret. Genom att kombinera dermarolling med ett högkvalitativt hårserum kan du hjälpa till att förbättra upptaget av dessa välgörande ingredienser och få ut det mesta av din hudvårdsrutin.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical