Sveriges mest erfarna hårklinik

5 sätt håret förändras när du åldras

Är du missnöjd med hur ditt hår ser ut? Har det börjat tunnas ut? Är du skallig eller kanske besviken över att ditt hår börjar tappa sin friska glans? I så fall är du inte ensam. När vi åldras gör även vårt hår det, men hur påverkas håret av åldrandet?

1. Håret blir grått

Att få grått hår är praktiskt taget synonymt med åldrande och är huvudsakligen orsakat av förändringar i pigmentproducerande celler som ligger vid basen av dina hårsäckar. När antalet och koncentrationen av dessa celler minskar med tiden, kommer mindre färg in i ditt hår när det växer, vilket resulterar i att det ser grått eller vitt ut.

2. Håret tunnas ut

Många studier visar att håret tenderar att bli tunnare med åldern och många kvinnor upplever håravfall efter klimakteriet.

3. Håret blir frissigt

Många individer har observerat att deras hår har blivit frissigt med åldern. Forskare misstänker att detta har att göra med förändringar i hur din kropp producerar hår. När du åldras blir hår produktionsprocessen mindre synkroniserad, vilket resulterar i att färre hårstrån produceras samtidigt, vilket ökar uppkomsten frissigt hår. Ett bra balsam,leave in spray och olja på topparna kan spela en viktig roll för att minska frissighet.

4. Håret blir mindre glansigt

Ditt hårs glansiga utseende kommer från ett lager av olja som avsätts på hårstråna när de växer. Lipid produktionen i kroppen minskar när vi åldras, vilket resulterar i hår som ser betydligt mindre glänsande ut.

5. Håret blir skörare

Bindningar i hårstråna försvagas med åldern, vilket ofta resulterar i att mer hår går av. Överväg att använda en kam med breda tänder för att minska skador på ditt hår, detta för att minska på att sträcka ut hårstråna medan du borstar och kammar det.

 

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical