Sveriges mest erfarna hårklinik

CM Slim Hipex

//www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/10/Hipex-CMSlim-Astomedshop-Klinikutrustning.webp

Ta tillbaka kontrollen och friheten över din kropp, bli kvitt inkontinensen

Behandlingen CMSlim™ HIPEX är en banbrytande medicinsk apparat som tillhör nästa generation inom HI-EMT (High-Intensity Electromagnetic Muscle Training). Den är skräddarsydd för att förbättra tonus och kontroll över urinblåsan hos personer som kämpar med stressinkontinens. Vad som gör HIPEX så imponerande är dess förmåga att använda ett specifikt frekvensområde av elektromagnetiska vågor för att driva bäckenbottens muskler till att bibehålla ett kontraherat tillstånd i flera sekunder under en 30-minuters behandling. Denna period motsvarar imponerande 30 000 kontraktioner av bäckenbottens muskler. Efter endast sex enkla behandlingar återvinner du kontrollen över din urinblåsa.

//www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/10/hipex.jpg

Jämfört med traditionell bäckenbottenträning, som innebär frivilliga muskelkontraktioner, där musklerna har tid att slappna av mellan varje kontraktion eftersom det centrala nervsystemet inte kan signalera en ny impuls medan en kontraktion fortfarande är aktiv, skapar CMSlim™ HIPEX en revolution. Denna innovativa behandling producerar övermaximala muskelkontraktioner genom elektromagnetiska impulser. Dessa kontraktioner är oberoende av hjärnans funktion och sker i en så snabb takt att avslappningsfasen inte hinner inträffa. Övermaximala kontraktioner genererade av CMSlim™-enheten utnyttjar hela 100% av bäckenmusklernas kapacitet, 100% av tiden. Detta dramatiskt ökar den fysiologiska arbetsbelastningen som krävs för muskelstyrka och tillväxt. CMSlim™ HIPEX är helt enkelt enastående när det kommer till att förbättra bäckenbottens hälsa och kraft.

Före

//www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/10/before.png

Bäckenbottens muskler är försvagade med bristande blåskontroll

Under

//www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/10/during.png

Stimulerar bäckenbottens muskler genom en intensiv och kontinuerlig kontraktion

Efter

//www.akaciamedical.com/wp-content/uploads/2023/10/after.png

Kontraherade muskler återställer blåsan till normal funktion

Vanliga frågor & svar

Vad är stressinkontinens?

Stressinkontinens är den vanligaste typen av inkontinens och kan påverka både män och kvinnor. Det är också den vanligaste typen av inkontinens som drabbar yngre kvinnor. Stressinkontinens uppstår när bäckenbottens muskler, som stöder blåsan och urinröret, försvagas och lägger tryck på blåsan och urinröret för att arbeta hårdare. Med stressinkontinens kan vardagliga handlingar som involverar bäckenbottens muskler, som hosta, nysningar eller skratt, leda till urinläckage. Plötsliga rörelser och fysisk aktivitet kan också orsaka urinläckage.

VARFÖR ÄR MIN BÄCKENBOTTEN SVAG?

Försvagning av bäckenbotten kan bero på olika orsaker, såsom graviditet, förlossning, kirurgi, klimakteriet, fetma, ihållande hosta och astma.

Är behandlingen smärtfri?

För de flesta beskrivs behandlingen som ovanlig men behaglig och är definitivt inte smärtsam. Du kommer inte ha kontroll över muskelkontraktionerna eftersom de kommer att stimuleras automatiskt av HI-EMT-pulsen, vilket kan kännas ovanligt. Behandlingens intensitet ökar gradvis under sessionen, och varje behandlingsprogram inkluderar stretching, uppvärmning och nedkylning för att minska muskeltrötthet eller obehag. Du kommer inte uppleva ansträngning under behandlingen, och dina muskler kommer troligen kännas använda, men inte överansträngda, de närmaste dagarna eller två.

FINNS DET NÅGRA BIVERKNINGAR?

Liksom vid alla medicinska ingrepp finns det potentiella biverkningar efter en CMSlim™ HIPEX-behandling, men dessa är mycket milda, såsom en känsla av tighthet. Som en del av din konsultation kommer du att få mer detaljerad information om dessa innan du beslutar dig för att fortsätta med behandlingen. Som sjuksköterska med förskrivningsrätt kan Adrian Baker, tack vare sin utbildning, expertis och erfarenhet, hjälpa dig med biverkningar om du skulle uppleva dem.

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVER JAG?

För att överstimulera en biologisk respons för förändring behöver du en initial serie av 4-6 behandlingar under en 2-veckorsperiod. Det rekommenderas att du upprätthåller tonen i din bäckenbotten med en enskild behandling var 6:e månad till ett år, med paket tillgängliga beroende på dina behov.

NÄR KOMMER JAG MÄRKA RESULTATEN?

Många patienter kommer att känna förbättring av bäckenmusklernas styrka och blåskontroll redan efter en behandling, men de bästa resultaten kommer att märkas ungefär en månad efter en serie av 4-6 behandlingar som ges under en 2-veckorsperiod.

HUR LÄNGE VARAR EFFEKTERNA?

Varaktigheten av effekten kan variera från person till person och beror på din medicinska historia och fortsatt bäckenbottenträning efter de initiala effekterna. Resultaten kan vara permanenta om du fortsätter träna bäckenbottens muskler hemma. Alternativt kan behandlingen ha en kontinuerlig fördel med regelbundna underhållsbehandlingar.

FINNS DET NÅGRA EFTERVÅRDSANVISNINGAR?

Ja, även om de är mycket enkla, undvik träning i 24 timmar efter en CMSlim™ HIPEX-behandling.

VAD HÄNDER OM JAG SLUTAR MED BEHANDLINGAR?

CMSlim™ HIPEX-behandlingar är "permanent", men de kan endast anses vara "permanent" om du är engagerad i bäckenbottenträning hemma för att behålla tonen i bäckenbottens muskler eller om du fortsätter med underhållsbehandlingar med CMSlim™ HIPEX. Om du inte använder musklerna kommer du att förlora den nyfunna styrkan och tonen. Det är liknande med att träna på gymmet för att uppnå muskelstyrka (även om det går snabbare) och sedan sluta träna; dina muskler kommer att bli svagare. Därför rekommenderas det att du fortsätter med bäckenbottenträning hemma och/eller bokar underhållsbehandlingar med CMSlim™ HIPEX minst var 6:e månad.

Boka tid här
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical