Ny forskning visar att hårbottenmassage faktiskt kan sätta fart på hårväxten

Hårbotten massage

Det kan även göra håret tjockare och det behövs endast 4 minuter hårbottenmassage varje dag för att aktivera hårproduktionen enligt en studie.

Studien påvisade även att massagen saktade ner de gener som kopplas till inflammationer och håravfall. Personerna som deltog i studien uppgav också att hårets kvalitet förbättrades. En förklaring är att hårbottenmassage sätter fart på blodcirkulationen i hårbotten och ge den enda levande delen av hårstrået, “hårroten” mer näring. Resultaten kan ta några månader då håret växer i cykler.

Fler fördelar med hårbottenmassage

En annan studie visar också att massage av hårbotten två gånger i veckan reducerar stress, som är en känd orsak till håravfall. Man såg att såväl stresshormoner som blodtryck och hjärtrytm sjönk av massagen.

När du tar en dusch är ett ypperligt tillfälle att få in lite hårbotten massage i några minuter när du ändå tvättar håret. Använd dig av dina fingertopparna och gör cirkulära, knådande rörelser så att du känner att hårbotten rör på sig. Är du väldigt spänd kan du öka trycket av fingrarna gradvis. Massera hårbotten från hårfästet i tinningarna och nacken till hjässan.

Vetenskapliga studier visar att 4 minuters hårbottenmassage varje dag i 24 veckor och resultatet visade att man fick tjockare hår. Detta berodde på ökning av blodtillförsel.

Alla kan dock tyvärr inte förvänta sig stora resultat av massage, men som tur är har vi på Akacia Medical många bra lösningar för dig.

Källor: ePlasty, PubMed,  Journal of Physical Therapy Science

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *