Sveriges mest erfarna hårklinik

 

Hårbotten massage

Det kan även göra håret tjockare och det behövs endast 4 minuter hårbottenmassage varje dag för att aktivera hårproduktionen enligt en studie.

Studien påvisade även att massagen saktade ner de gener som kopplas till inflammationer och håravfall. Personerna som deltog i studien uppgav också att hårets kvalitet förbättrades. En förklaring är att hårbottenmassage sätter fart på blodcirkulationen i hårbotten och ge den enda levande delen av hårstrået, ”hårroten” mer näring. Resultaten kan ta några månader då håret växer i cykler.

Fler fördelar med hårbottenmassage

En annan studie visar också att massage av hårbotten två gånger i veckan reducerar stress, som är en känd orsak till håravfall. Man såg att såväl stresshormoner som blodtryck och hjärtrytm sjönk av massagen.

När du tar en dusch är ett ypperligt tillfälle att få in lite hårbotten massage i några minuter när du ändå tvättar håret. Använd dig av dina fingertopparna och gör cirkulära, knådande rörelser så att du känner att hårbotten rör på sig. Är du väldigt spänd kan du öka trycket av fingrarna gradvis. Massera hårbotten från hårfästet i tinningarna och nacken till hjässan.

Vetenskapliga studier visar att 4 minuters hårbottenmassage varje dag i 24 veckor och resultatet visade att man fick tjockare hår. Detta berodde på ökning av blodtillförsel.

Alla kan dock tyvärr inte förvänta sig stora resultat av massage, men som tur är har vi på Akacia Medical många bra lösningar för dig.

Så här gör du en hårbotten massage
  1. Utför en hårbottenmassage i vått eller torrt hår, välj vad som passar dig bäst. Så länge håret är rent och fritt från hårprodukter. Många föredrar att göra sin hårbotten massage i duschen med balsam i håret. Andra föredrar göra det efter dom tvättat, lagt balsam och sköljt ur.  Om du arbetar med vått hår se till av ev tovor är utredda innan.
  2. Massage din hårbotten genom att rita som bockar på hårbotten. Jobba med fingrarna i hårbotten och undvik att använda naglar för inte skada hårbotten och förhindra hårstrån som går av. Flytta fingrarna runt hårbotten och täcka alla områden. Använd dig av långsamma, mjuka rörelser för att flytta fingertopparna i en cirkelrörelse, växlande fingertoppar runt olika områden av hårbotten.
  3. Du kan om du vill tillsätta två till tre droppar  av en essentiell olja som rosmarin, lavendel, timjan eller cederträ på fingertopparna innan du masserar hårbotten. Studier har visat att essentiella oljor ökar blodcirkulationen och används vanligtvis för att behandla olika skalp problem. Eteriska oljor hjälper även till att ge fukt till en torr hårbotten. Har man fet hud eller oljig hårbotten bör man undvika oljor.
  4. Massera din hårbotten i minst tre minuter eller längre om det är önskvärt. Upprepa det så ofta som nödvändigt. Hårbottenmassage som utförs en till två gånger dagligen kan förvänta sig mer resultat.
Ayurvedisk skalpmassage

Hårförlust som behandlas i Ayurveda är kombination av kost, örter, oljemassage, meditation, aromaterapi, andning och yoga. Det Ayurvediska livsstil är helhetstänk år om hela vår hälsa, det bygger mycket på att aktivering och stimulering av ämnesomsättningen hjälpa kroppen att avgifta sig själv. Hårbotten drar nytta av förbättrad blodcirkulation och hårrötterna får mer syre och näringsämnen. Detta är en skalpmassage som hjälper mot stress och det används ofta många speciella oljor. Många gånger kan torr hårbotten bli bättre i och med sådan massage. 

 

Vad kan också vara av intressant för dig:

  • Hårbotten borstar
  • Hårkonsultation
  • Avancerad klippning anpassad för din hårstruktur

 

Källor: ePlasty, PubMed,  Journal of Physical Therapy Science

 

Lämna en kommentar:

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical