Få ett tjockare hår


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur man får tjockare hår: Det finns något tilltalande med ett tjockt hår. Många försöker använda kommersiella produkter för att öka volymen, men det är inte det bästa sättet. Men det finns bra knep att ta till.

Att få håret att växa längre och tjockare är mångas högsta dröm. Ett vackert hår är förknippat med välmående. Men dessvärre växer våra hår bara ungefär en centimeter per månad. Hemligheten till ett tjockt hår är att äta en kost med bra fetter. Var därför noga med att få i dig tillräckligt med protein och bra fetter som olivolja och Omega 3. Vi föds genetiskt med hur många hårsäckar vi har och det kan  inte få fler av. Men kan ta tillvara på det håret vi har och göra det bästa av det. Nedan kommer några tips om hur du kan få ditt hår och växa snabbare och bli tjockare.

 

Det finns dock några fördelar med att ha mindre hår på huvudet. Med mindre hår desto mindre tid med hårfönen, ingen huvudvärk från ha håret i hästsvans och färre hårstrån i avloppet. Men drömmen om ett tjockt hår, har bidragit till att många människor provar många tveksamma metoder för att få tjockare hår och tyvärr är det är få metoder som faktiskt fungerar. Skönhetsindustrin vet om det och det säljs kosttillskott för miljarder varje år.

 

Så här kan du få tjockare hår:

 

Tvätta smartare

Tvätta inte ditt håret varje dag. Låt ditt hår växa ut i sin naturliga struktur och färg.

När det gäller hårtvätt, så är sulfater inte din bäst hårvän. Det är ett skummedel som skär genom fett på nolltid och på sikt bidra till ett torrt hår och hårbotten då det stör hårbottens ph-balans. Välj därför ett sulfatfritt schampo och balsam som rengör skonsamt ett skadat

hår utan några kemikalier.

 

Undvik att borsta blött hår

Att borsta håret när det är blött kan bidra till att håret lättare går av eller ramlar av. Måste du borsta, så använd dig av en bredtandad kam och vänta till håret är mindre blött för då är det

motståndigt.

 

Minska på användandet av värmeverktyg

Blåser du håret varje dag? Det är frestande att gå på det eleganta, glansiga utseendet på vardaglig basis. Men det är av det vanligaste faktorerna till att vi får tunnare hår just detta. Låt gärna ditt hår lufttorka så ofta som du kan.

 

Jobba med ditt hår

Håll ditt hår så naturligt som möjligt, men det finns några hårvårdsprodukter som är skonsammare och kan hjälpa till och skapa volym i ditt hår. Undvik att applicera i hårbotten för att inte täppa igen. Men tex så är saltvattenspray är en skonsam variant av styling som består av vatten och salt. Det lätta spray gör att dina tunna hårstrån upplevs fylligare. Vi rekommenderar att undviker värmeverktyg och spar det till festligare tillfällen.

 

Undvik tunga produkter.

Du kan med enkla knep få det att se ut att du har tjockare hår än vad du har. Ett tips är att hålla sig borta från oljor, för fuktighetsgivande produkter som bidra till att göra att håret ser tungt ut och minska volymen. Många människor använder även för mycket balsam.

 

 

Djuprengör hårbotten

Många produkter vi använder i håret har en tendens att bygga upp ett lager i hårbotten och i hårstråna. Det är därför bra att använda sig av ett djuprengörande schampo emellanåt för att bli av med envisa rester.

 

Skydda ditt hår mot yttre skador.

Spenderar du mycket tid i solen, vid poolen. Genom att bära hatt när du är i solen i långa perioder kan göra att ditt hår inte blir lika torrt och sprött. Det kan på sikt leda till ett tjockare hår. Tvätta gärna ditt hår med djuprengörande schampo efter poolbad för få bort klor rester. Ett tips är att skölja håret med rent vatten innan bad då det gör att håret inte drar till sig lika mycket klorvatten.

 

Klipp ditt hår regelbundet

Genom att ha fräscha toppar kommer ditt hår upplevas mycket tjockare. Kluvna toppar har en tendens att arbeta sig uppåt i håret.

 

Byt till en axellång frisyr

Många kvinnor vill ha långt hår men om du har tunnare typ av hår så kan en kortare frisyr som är kort, medium göra att det ser fylligare ut då man slipper tunna lång längder. Det är även lättare få in mer volym i ett kortare hår.

 

Minska på stress

Stress kan vara en orsak till håravfall så hitta sätt att göra ditt liv lugnare, och så småningom kan du upptäcka att ditt hår börjar växa i tjockare.Du kan tex börja meditera.  

 

Byt bena

Ett enkelt knep är att byta till en helt annan hårbena för få en omedelbar volym ökning på håret. Tillsätt gärna lite saltvattenspray vid roten för extra stadga.

 

Fel färg på håret kan få ditt hår se tunnare ut

Har du blont hår och valt att färga det brunt, dvs en färg långt ifrån din naturliga hårfärg kan utväxten göra att det ser ut som om du nästan är skallig. Försök hålla dig till en hårfärg nära din nyans.

 

 

Vitaminer

Det kan vara värt att överväga kosttillskott om du har brist på något. Välj innehåll som järn, biotin och vitamin B, som alla hjälper till att främja en hälsosam hårväxt.

 

Rätt näring
Ett tunt hår kan vara  ett tecken på att en person inte får tillräckligt med näringsämnen.För att få ett tjockare hår kan man äta följande.

Lax, som är hög i protein och fettsyror
Ägg, som innehåller protein, omega3 och järn
valnötter, mandlar och andra nötter, vilka är källa till fettsyror
Grekisk yoghurt, som är en källa till protein
grön, svart, och andra bönor, som innehåller protein

 

Genom att lägga till 1-2 portioner av ovanstående livsmedel till sin dagliga kost kan göra att även med bara 3-4 portioner per vecka att du kan börja få ett tjockare hår

Saker som bidrar till att ditt hår växer och  tjockare och längre?

  • Massage din hårbotten regelbundet.
  • Överdriv inte din styling av ditt hår.
  • Minska stress.
  • Var försiktig med ditt hår för att minska att det går av.

 

För att få ett friskt tjockare hår krävs det du tar hand om dig själv och ditt hår och nu har du några verktyg. Skulle du inte få tjockare hår kan det vara värt att gå och ta prover på för att se om allt står rätt till i kroppen.

Behandlingar på vår hårklinik för få tjockare hår