Tunnhårig

Har du börjat märka att du håller på att bli tunnhårig?  Kanske har det har börjat tunnats ut vid  luggen eller på sidorna skalpen eller blivit en bli en kal fläck på kronan. I många fall kan det vara så att en kommentar från en vän eller familjemedlem som gjort dig varse att du börjat bli tunnhårig  eller att du sett ett foto på dig själv.  Vi berättar mer om: varför du blir tunnhårig samt vad du kan göra åt tunt hår.

Därför blir man tunnhårig

Att gradvis tappa håret och bli av tunnhårig  är i många fall psykiskt påfrestande för de som drabbas. Män blir oftare tunnhåriga än kvinnor. Anledning till att män tenderar att mer tunnhåriga är på grund av testosteron. Det kan vara svårt att upptäcka ärftligt håravfall – eller androgent håravfall som det heter på läkarspråk. Tappa inte hoppet nu, det finns hjälp att få för att du inte ska behöva raka av dig håret bara för att du är tunnhårig eller behöva använda hårersättning. Nu talar vi generellt om män, men faktum är att många kvinnor blir tunnhåriga och det kan te sig liknande. Det viktiga är att gå till botten med problemet än att låta det fortgå för då kan det vara försent. 

Ordet tunnhårig och att vara tunnhårig avser en avsaknad av hår på huvudet och ungefär 25% av alla män upplever någon form av håravfall vid 30 års ålder.

tunnhårig
Det finns hjälp att få för att inte raka av dig håret

Varför blir man tunnhårig

  • Det kan bero på emotionell stress kan orsaka tillfällig tunnhårig
  • Genetiskt håravfall
  • Du har varit sjuk eller haft dålig kosthållning
  • Hormonellt

Innan du testar en behandling för ditt tunna hår bör du ta reda på vad tunnhårigheten beror på. Det är nämligen inte alltid det rör sig om ärftligt håravfall.  Det finns många säkra behandlingar för dig som kämpar mot tunnhårighet. Se våra tips mot tunnhårighet genom att läsa om djupare om grunderna om håravfall.

 

Tunnhårighet i tidig ålder

Att tunnhårigheten smyger sig på uppstår tyvärr en tid innan du själv hinner se vad som pågått. Det är först när du noterar att du börjat bli tunnhårig då inser att det pågått en lägre period utan din vetskap. Det är därför viktigt att du ser över behandlingar för tunnhårighet eller om du bestämt dig för att du vill att det ska fortlöpa naturens gilla gång. Att vara tunnhårig och behöva raka av sig håret kanske inte är ett alternativ, ännu mindre som kvinna.

Tunnhårig tecken

  • Du tappar stora mängder hår
  • Du börjar se skalpen mellan hårstråna
  • Du bränner dig lätt i hårbotten på sommaren

 

Vi har hjälpt många att få tillbaka håret!