Sveriges mest erfarna hårklinik

Har du kvinnlig ansiktsbehåring? Så undrar du säkert vad som ligger bakom det och vad du kan göra för att lösa problemet.Att få oönskad ansiktsbehåring som kvinna är ganska vanligt med stigande ålder. Vill man slippa massor av fjun i ansiktet och hårväxt krävs det att man manuellt ta bort håret. Det kan vara ett tidskrävande jobb som även kan ge irritationer på huden. Men även påverka hur vi mår, då det normalt sätt inte är så att kvinnor brukar ha skäggväxt.

Vanliga anledningar till kvinnlig behåring i ansiktet

Att man som kvinna inte tycker det är estetik tilltalande med hår är inte alltid det värsta, kvinnlig ansiktsbehåring kan nämligen vara en indikation på att något annat är fel rent fysiskt i kroppen. Varför många kvinnor får ökad hårväxt beror ofta på att man har mer manliga hormoner än normalt. En kvinna producerar vanligtvis låga mängder manliga hormoner. Med åren så förändras hormonbalansen i kroppen. När östrogenhalten sjunker får ”manlighetshormonet” testosteron mer spelrum att påverka hur håret växer i ditt ansikte.

Men det kan även bero på genetiska eller etnicitetsmässiga faktorer som gör man får mer hår. Hirsutism är den medicinska termen för när kvinnor får karaktäristiskt manlig behåring i ansiktet eller på kroppen.

Det kan dyka upp på olika områden, inklusive:

  • Ansiktet
  • Benen
  • Bröstet
  • Ryggen
  • Magen
PCOS är vanligt kopplat till ökad hårtillväxt och håravfall

Kvinnor som har ökad hårtillväxt kan ibland även drabbas av håravfall. Håravfall och tunnhårighet – alopeci – kan också kopplas till PCOS. Upplever du som kvinna att du har mycket hårväxt i ansiktet bör du gå och tala med en läkare för få veta hur det står till i din kropp.

Att ta bort håret i ansiktet

Att vaxa och noppra bort håret brukar inte vara det bästa alternativet då det kan stimulera hårväxten och ge grövre strån. Dessutom kan tunn och känslig hud irriteras av att yttersta hudlagret påverkas när vaxet dras bort. Just nu är det trendigt att raka ansiktet som kvinna eftersom det sägs att makeupen sitter bättre, men vår kvinnohud är inte lika tålig som en mans och det kan resultera i en grövre hud på sikt.

Många väljer att bleka håret för att det syns mindre då eller att ta bort det mer upplösande hårborttagningskräm som gör att håret som växer ut inte blir grövre. Är man ute efter en mer permanent lösning på den oönskade hårväxten. Så går det att ta bort hår i ansiktet effektivt med laser hårborttagning om gör att håret slutar att växa för gott. Många väljer att lägga den investeringen som en permanent hårborttagning faktiskt kostar och därmed slippa behöva bekymra sig om att få inåtväxande hårstrån när du tar bort hår och få ett hårfritt ansikte.

Vi på Akacia Medical använder oss av det senaste inom permanent hårborttagning med laser, Soprano ICE Platinum behandlar oönskad hårväxt på tre djup för att kunna ge en komplett och effektiv laser hårborttagning behandling på alla hud- och hårtyper som är permanent.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

KontaktRecensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical