Sveriges mest erfarna hårklinik

Det är vanligt att kvinnor upplever ökad ansiktsbehåring, särskilt med stigande ålder. Det kan vara besvärligt och kräva regelbunden manuell borttagning av håret, vilket kan vara både tidskrävande och irriterande för huden. Det är också vanligt att detta påverkar självkänslan, då det inte är normen för kvinnor att ha ansiktsbehåring.

Vanliga orsaker till kvinnlig ansiktsbehåring

  • Ökad hårväxt hos kvinnor kan vara en indikation på hormonella obalanser i kroppen. Kvinnor producerar normalt sett lägre nivåer av manliga hormoner, men med åldern kan hormonbalansen förändras. Minskad östrogenproduktion ger mer utrymme åt testosteron, vilket kan påverka hårväxten i ansiktet.
  • Det kan även bero på genetiska faktorer eller etnicitet. Termen för karaktäristiskt manlig hårväxt hos kvinnor är hirsutism, och det kan förekomma på olika kroppsdelar inklusive ansiktet.
  • DHT (dihydrotestosteron) är ett hormon som vanligtvis förknippas med manligt håravfall, men det kan också påverka kvinnor. Hos kvinnor kan ökade nivåer av DHT resultera i ökad hårväxt på olika delar av kroppen, inklusive ansiktet, bröstet, ryggen och magen. Detta tillstånd kan vara förknippat med olika faktorer, inklusive hormonella obalanser, genetik och vissa medicinska tillstånd som polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). 

PCOS och hårväxt

Ökad hårväxt hos kvinnor kan även vara kopplat till tillståndet polycystiskt ovariesyndrom (PCOS), vilket också kan leda till håravfall och tunnhårighet. Om du upplever ökad hårväxt i ansiktet är det viktigt att konsultera en läkare för att utreda eventuella underliggande orsaker. 

Alternativ för hårborttagning i ansiktet

Vanliga metoder som vaxning och noppning kan stimulera hårväxten och irritera känslig hud. Rakning kan resultera i grövre hud och är inte alltid lämplig för kvinnohud. Många väljer att bleka håret eller använda hårborttagningskräm för tillfällig lindring. För en mer permanent lösning kan laser hårborttagning vara ett alternativ. Det är en investering, men det kan ge långsiktiga resultat och eliminera behovet av regelbunden hårborttagning. På Akacia Medical använder vi den senaste teknologin, Soprano ICE Platinum, för effektiv och permanent hårborttagning på alla hud- och hårtyper.

Att ta bort håret i ansiktet permanent 

Att avlägsna håret i ansiktet permanent är ett alternativ som många överväger. Att vaxa eller noppa bort håret anses vanligtvis inte vara det bästa alternativet, eftersom det kan stimulera hårväxten och resultera i grövre strån. Dessutom kan känslig hud irriteras av vaxningens påverkan på det yttersta hudlagret. Även om det för närvarande är populärt att raka ansiktet som kvinna för att få makeupen att sitta bättre, är kvinno huden inte lika tålig som männens, vilket kan leda till grövre hud på sikt.

Laser hårborttagning är en effektiv metod gör att håret slutar att växa för gott. Många väljer att lägga den investeringen som en permanent hårborttagning faktiskt kostar och därmed slippa behöva bekymra sig om att få inåtväxande hårstrån när man tar bort hår och får ett hårfritt ansikte.

Vi på Akacia Medical använder oss av det senaste inom permanent hårborttagning med laser, Soprano ICE titanium behandlar oönskad hårväxt på tre djup för att kunna ge en komplett och effektiv laser hårborttagning behandling på alla hud- och hårtyper som är permanent.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical