Sveriges mest erfarna hårklinik

Håravfall stress

Håravfall orsakat av stress är vanligare än man tror och det vi väljer att lyfta fram det ämnet lite extra på vår sajt. Stressrelaterat håravfall uppkommer ofta cirka tre månader efter den stressade perioden eller upplevelsen och det därför är  vanligt att man inte alltid ser sambandet.Vissa mediciner och sjukdomstillstånd har också en stor betydelse i hur mycket hår du tappar på en dag. Men också kost och allmänhälsa spelar in mycket i hur troligt det är att du får håravfall i framtiden.

Livets utmaningar kan styra hur ditt hår mår. Ibland kan livet vara tufft för håret och det är då det behöver lite extra omtanke!

Telogen Effluvium

Telogen effluvium ett tillstånd som innebär att onormalt många hårsäckar går in i en vilande fas och faller av. Det kan uppkomma som följd av olika påfrestningar man har haft i livet. En drabbad patient märker av detta mycket tydligt, då det rör sig ofta stora mängder hår men även stora tussar hår som helt plötsligt lossnar över hela huvudet.

Orsaker till Telogen effluvium

Det kan vara allt från känslomässiga trauman, sjukdomstillstånd, hormonellt, operation, till att man har ätit olika läkemedel. För att få veta orsaken till Telogen effluvium bör man gå 3-4 månader tillbaka i tiden för kunna lokalisera den utlösande faktorn då det inte uppstår direkt. Tappar man stora mängder hår är det viktigt att man söker hjälp för att veta vad den bakomliggande orsaken är. Det kan nämligen vara så att man behöver järntillskott eller byta läkemedel eller att det är någon annan sjukdom som är orsaken till håravfallet.

Försök att vrida ner på tempot om du känner dig stressad och öva på tanken. De bästa sätten är att introducera det i din vardag är genom att börja planera din dag och vad du måste göra. Undvik gå för hårt in i början, ta små steg och försök att äta hälsosam och drick tillräckligt med vatten. En hälsosam kropp gör det lättare att upprätthålla ett hälsosamt sinne. Med träning får din kropp endorfiner i kroppen som kommer att få dig att känna sig lycklig och avslappnad

Stress kan leda till håravfall. Se till att du tar lite tid för dig själv, även om du har mycket som vilar på dina axlar.

Hur man förhindrar håravfall på grund av stress

Det finns olika sorters stress och dessa påverkar håret negativt och kan leda till håravfall, såväl kvinna som man kan drabbas. Sömnsvårigheter och en försämrad kosthållning är vanligt vid stress vilket gör att immunförsvaret försämras, detta leder också till ett försämrat upptagande av den näring du behöver för att håret ska växa. Vilket i sin tur ger ökad risk för håravfall. Försök att minska på din stress så kommer håret bli bättre med tiden om det uppkom från all stress du bär på.

Det finns olika behandlingar att tillgå så som mediciner, medel mot håravfall, PRP-behandling och hårtransplantation. Med hjälp av dessa metoder kan man få tillbaka sitt hår permanent.

Lär dig mer om allmänt om håravfall .

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical