Sveriges mest erfarna hårklinik

Det är en vanlig fråga för många som överväger att utföra en hårtransplantation. Vi är här för att ge dig en detaljerad och omfattande guide till processen för hårtransplantation, och att svara på din fråga om hårväxt.

Shedding fasen

Strax efter en hårtransplantation börjar de transplanterade hårsäckarna att sända. Det är nämligen så att strax efter hårtransplantationen kommer hårstrån att ramla ut, för att sedan om några månader börjar växa ut. Anledningen varför det transplanterade håret börjar ramla ut är att håret  går igenom en vilofas innan det börjar växa igen. Den här fasen varar vanligtvis i två till tre månader efter transplantationen. Det är nämligen så att när hårsäckarna plockas för att sedan flyttas nya området får det en kortvarig brist blodtillförsel under hårtransplantation operation när dom ligger utanför kroppen i lösning i väntan på planteras, och det är därför efter flytten den transplanterade hårsäckarna börjar fälla hår som reaktion på detta trauma innan det börjar växa igen. Shedding fasten av det transplanterade håret börjar ofta ungefär  en vecka efter behandlingen och kan pågå i upp till sex veckor. Denna fas av håravfall kallas även för chock avfall efter en hårtransplantation. Det är viktigt att komma ihåg att huruvida en patient fäller inte har någon inverkan på framgången för hårtransplantationen och är en del av hårväxten efter en hårtransplantation. När håret väl börjar växa kan man som patient se slutresultatet först efter 12 månader och då kan det även fortsätta att växa bättre. Patienter som kombinerar PRP hårbehandlingar brukar få bättre resultat av sin hårtransplantation.

Efter vilofasen börjar håret växa igen och du kommer att märka ny tillväxt. Men det är också vanligt att det nya håret kan vara tunnare och finare än ditt befintliga hår. Detta är normalt och det nya håret blir vanligtvis tjockare och fylligare med tiden.Det är också viktigt att notera att de transplanterade håret kommer att växa på samma sätt som ditt befintliga hår.

För att sammanfatta, ja, transplanterat hår växer vanligtvis innan det faller av. Men det är normalt att transplanterade håret faller av under en kort period innan det börjar växa igen. Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller funderingar om hårtransplantation. 

Vanliga Frågor (FAQs)

  1. Varför tappar jag hår efter en hårtransplantation? Sheddingfasen är en normal reaktion på hårtransplantationsprocessen. Det är tillfälligt och leder till att starkare hår växer ut.
  2. Hur lång tid tar det innan jag ser resultat? Du kan förvänta dig att se de första resultaten inom några månader, men det fullständiga resultatet kan ta upp till ett år att synas.
  3. Kan jag påskynda tillväxten av det nya håret? Att följa läkarens råd och eventuellt överväga PRP-behandlingar kan hjälpa till att påskynda och förbättra tillväxten.
  4. Vad är PRP-hårbehandling och hur fungerar det? PRP (platelet-rich plasma) involverar att använda ditt eget blod för att stimulera hårtillväxt och läkning.
  5. Hur kan jag ta hand om mitt transplanterade hår efter proceduren? Din läkare kommer att ge dig specifika instruktioner, men att undvika överdriven exponering för solen och skonsam hårvård är viktigt.
Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical