Har man ett tunt hår kan man behöva välja en frisyr som passar mängden hår du har på huvudet. Vissa frisyrer kan göra så att ett tunt hår upplevs extra tunt än vad det faktiskt är.

Frisyrer för män med tunt hår

Här gäller samma principer, håll håret kort. Många män sparar på håret till det sista och kammar över kala områden på huvudet, oftast är det när folk försöker dölja sin tunnhårighet som den framträder som mest. Bara för att du tunt hår behöver det inte betyda att du behöver raka det millimeter kort utan det viktiga är att det anpassas efter din huvudform. Har du tex höga vikar är det bästa att klippa kort runt dom. Det kan det få ditt ansiktet att framträda på ett bra sätt.

Frisyrer för tunt kvinna

Regel nummer ett när det kommer till hår som är åt det tunnare hållet är att fokusera på att få in volym är och att inte ha allt för långa längder.  Med ett ett axellångt hår en del etapper kan ett tunt hår ge ett fylligare intryck.

  • Lugg
  • Lång sidbena
  • Lång lobb, gärna lockigt
  • Uppklippt bobb

 

Att tänka på:

Undvik att överdosera med hårstyling som tynger ner ditt hår, wax till exempel kan få ditt hår klumpa ihop sig och då upplevs håret ännu mer transparent. Vi bloggade i ett inlägg hårstyling där vi skriver om att vi tycker att saltvattenspray är ett bra naturlig produkt för få håret att se fylligare ut.

Glöm inte att tänka på att det finns många olika frisyrer som passar bättre när man har tunnare hår, fråga din frisör om tips. Din frisör är dessutom en person som regelbundet ser din hårbotten och kan säkert många gånger berätta om det är så att det pågår en uttunning hos dig.

Men om du är vill få hjälp med ditt hår så hjälper vi dig gärna. Boka tid här.