Skadat hår och kala fläckar efter löshår

Visste du att långvarigt bruk av löshår kan leda till permanent håravfall? Många kvinnor använder löshår regelbundet utan att ta paus ge hårbotten en chans att vila. De uppskattar fördelarna med ett långt hår med volym rikt hår alldeles för mycket. Ett hårsvall som trots många år av sparande aldrig naturligt går att uppnå på grund av de genetiska förutsättningarna.

Har man en gång valt att testa löshår så är det lätt hänt att man fastnar i en ond cirkel och använder det regelbundet i flera år. Att använda löshår i korta perioder är ofta ingen fara om du har ett starkt friskt hår och att det fästs av en professionell frisör. Samt att du sköter det enligt skötselråden och ej överskrider den rekommenderade tiden.

Då det är kostsamt att ha löshår, är det många som väljer att överskrida den rekommenderade tiden för permanent isatt löshår. Det i sin tur leder till att det skapas extra påfrestningar på de egna håret. Det är nämligen så att vi människor tappar ca 50-100 hårstrån om dagen och med tiden blir det naturligt färre hårstrån att bära upp en hårförlängning. Vilket bidrar till att ditt egna hår blir felbelastat och det påfrestar dina hårrötter. 

Hårförlängningar  kan tyckas vara ett mycket tilltalande lösning för personer som vill dramatiskt byta hårfrisyr, men de kommer till ett pris. Ju längre och mer hår desto större stress kan du skapa på dina hårrötterna. Se därför till ha dom bästa grundförutsättningarna  innan du överväger att skaffa en hårförlängning.

 

Fel isatt hårförlängning kan skada ditt hår för alltid

Långvarigt användande av hårförlängningar kan skada ditt hår i sådan grad att det inte kan repareras. Då det blivit en ond cirkel,  kan även bli så att användandet ökar för täcka skadorna. När du egentligen borde sluta med löshår och klippa det kort och börja ta hand om ditt hår. Visste du att Jennifer Aniston tvingades sluta med löshår och klippa sig kort och plötsligt blev det trendigt med en bob frisyr?

Hårförlängningar har fått stor uppmärksamhet i media efter att fler och fler kändisar stöter på problematiska biverkningar i samband med långsiktig användning. Oftast leder inte löshår till tillfälligt slitage och håret som återhämtar sig så fort. Men i bland kan dock ett skadat hår behöva hjälp på traven med tex en Prp-behandling.

Hårförlängningar som är fästa permanent i ens egna hår är alltid lite mer påfrestande för hårrötterna. En populär metod som heter Nail hair extensions, som innebär att slingor med hår fäst med lim runt det egna håret kan på sikt bidra till sådan extra vikt så att det egna håret faller ut.

Vi har även sett att långvarigt bruk av Weave där löshår har flätas mot bärarens hårbotten gett skadat hår. Det är en väv som skapar spänning på hårbotten,  särskilt vid när det är ny-insatt. Det kan bidra till att håret faller ut, läs mer om Traction Alopecia.

Hår som dras ut på detta sätt kan ge orsaka permanent skada på hårsäckar och förhindra ytterligare hårväxt

Upplever du att du fått håravfall och skador som orsakas av hårförlängningar så är den första åtgärden att avlägsnas den så snart som möjligt. Många kvinnor tycker att skadan håret ännu värre och föredrar att täcka det med ytterligare förlängningar. Tyvärr kommer det att göra problemet värre och borde undvikas för att förhindra permanent håravfall.

Om skadorna är mindre än omfattande så kan det krävas att du byter frisyr och det kan vara en ganska så dramatiskt förändring för att ta bort skadat hår. På sikt kommer håret återhämta sig utan att behöva göra hårtransplantation eller medicinering.

När en hårklippning inte är tillräcklig

Ibland kan håravfall och skador som orsakas av hårförlängningar inte korrigeras med sluta med löshår. För kvinnor som har kala fläckar av uttunnat hår rekommenderas besöka en hårklinik. Vi på Akacia Medical har sett många kvinnor som upplevt håravfall som har direkt koppling till överanvändning av hårförlängningar och vi har ett antal mycket framgångsrika behandlingar för håravfall för att korrigera det.