Sveriges mest erfarna hårklinik

Visste du att ett långvarigt bruk av löshår kan leda till permanent håravfall? Många kvinnor använder sig regelbundet av löshår utan att låta håret och hårbotten vila. Fördelarna med löshår är ett långt hår fullt av volym. Många använder dessa för att dom genetiska förutsättningarna inte kan ge dem det hår de önskar.

Har man en gång valt att testa löshår så är det lätt att man fastnar i det och använder sig av det regelbundet i flera år. Att använda löshår i perioder är ingen fara om du har ett för övrigt starkt och friskt hår förutsatt att löshåret sätts fast av en frisör och det är också viktigt att du följer skötselråden. Du bör heller inte överskrida den rekommenderade tiden för ditt löshår.

Att ha löshår är väldigt kostsamt och många väljer att överskrida den rekommenderade tiden för permanent isatt löshår, som i värsta fall också leder till att du skapar extra påfrestningar på ditt egna hår. Normalt sett tappar vi omkring 50–100 hårstrån om dagen, löshåret bidrar till att ditt egna hår blir felbelastat och det gör att du tappar mer hår än normalt.

 

Hårförlängningar kan vara en mycket tilltalande lösning för personer som dramatiskt vill byta hårfrisyr, men det kommer till ett pris. Ju längre och mer hår desto större stress kan du skapa på dina hårrötter. Se därför till att ha dom bästa grundförutsättningarna innan du överväger att skaffa en hårförlängning.

 

Felaktigt isatt hårförlängning kan skada ditt hår för alltid

Långvarigt användande av hårförlängningar kan skada ditt hår i sådan grad att det inte längre kan repareras. Detta blir lätt en ond cirkel, och det kan till och med bli så att man börjar öka med mer löshår för att täcka skadorna, när du egentligen borde sluta med löshår och klippa det kort och börja ta hand om ditt hår.

Hårförlängningar har fått stor uppmärksamhet i media eftersom fler och fler kändisar stöter på problematiska biverkningar i samband med långsiktig användning. Oftast leder inte löshår till tillfälligt slitage och håret återhämtar sig fort. Ibland kan dock ett skadat hår behöva hjälp på traven med några PRP-behandlingar, en sådan behandling hjälper till att boosta svaga hårsäckar och eventuellt aktiverar även de hårsäckar som är i vilofas.

Hårförlängningar som är fästa i det egna håret är alltid lite mer påfrestande. En populär metod som heter Nail Hair extensions innebär att slingor med hår fäst med lim runt det egna håret, denna metod kan bidra till extra vikt på håret och kan leda till håravfall. Vi har även sett att långvarigt bruk av Weave metoden där löshår har flätats mot bärarens hårbotten gett skadat hår. Det är en väv som skapar spänning på hårbotten, särskilt när det är nyinsatt och kan leda till håravfall, läs mer om Traction Alopecia. Hår som dras ut på detta sätt kan orsaka permanent skada på hårsäckar och förhindra ytterligare hårväxt.

Upplever du att du fått håravfall och skador som orsakas av hårförlängningar så är den första åtgärden att avlägsna hårförlängningen så snarast. Många kvinnor tycker om att täcka skadan med ytterligare förlängningar, detta är inget vinnande alternativ för att åtgärda problemet eftersom det oftast blir värre och borde undvikas för att förhindra permanent håravfall.

Om skadorna är mindre omfattande så kan det krävas att du byter frisyr, det kan vara en ganska så dramatisk förändring för att ta bort skadat hår. På sikt kommer håret återhämta sig utan att behöva göra hårtransplantation eller använda sig av medicinering.

 

När en hårklippning inte är tillräcklig

Ibland kan håravfall och skador som orsakas av hårförlängningar inte korrigeras med att enbart sluta med sitt löshår. För kvinnor som har kala fläckar av uttunnat hår rekommenderas att besöka en hårklinik. Vi på Akacia Medical har sett många kvinnor som upplevt håravfall och dessa har en direkt koppling till överanvändning av hårförlängningar, vi har framgångsrika behandlingar mot håravfall.

 

Boka gärna en kostnadsfri konsultation med oss så går vi igenom vilken behandlingsmetod som passar dig bäst.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical