Sveriges mest erfarna hårklinik

PRP ANSIKTE

PRP Ansikte eller också Vampyrbehandling är ett sätt att förbättra utseendet utan några kirurgiska ingrepp. Detta har såklart gjort att PRP behandlingar har blivit en stor nyhet på skönhetsmarknaden. PRP är en förkortning för Platelet Rich Plasma och innebär att man genom bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer.

 

Med en PRP behandling i ansiktet så får man ett nytt liv i ansiktet samt att man förnyar cellerna. Detta kan vara om du har något av följande:

  • Trött eller slapp hud
  • Dålig eller torr hudton
  • Ålderstecken i huden så som veck, rynkor, eller minskad densitet i huden

 

Om du känner igen någon av ovanstående punkter kan PRP vara något för dig. PRP är en naturlig och effektiv skönhetsbehandling där resultatet blir en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. En naturlig hudföryngring!

HUR FUNGERAR PRP?

I vårt blod finns Trombocyter (blodplättar) som tillsammans med blodet innehåller röda och vita blodkroppar samt plasma. Trombocyterna innehåller en mängd olika proteiner som fungerar som tillväxtfaktorer för kroppens celler och vävnader.

Trombocytkoncentratet tillsammans med blodplasman som injiceras med små tunna nålar i vävnaden i huden. Aktiveras när trombocyterna aktiveras kommer i kontakt med vävnaden och frigör då tillväxtfaktorer. Tillväxtfaktorerna stimulerar bland annat stamceller vilket i sin tur leder till återbyggnad och förstärkning av vävnaden.I det behandlade området ökar blodcirkulationen och detta medför en bättre syresättning och ökat näringstillförsel.

 

KONSULTATION OCH BEHANDLING

Vid en konsultation med oss ger vi dig grundlig information om behandlingen och vi tittar även på din tidigare och nuvarande sjukdomshistoria, samt om du äter några mediciner eller tillskott. Utifrån läkarens bedömning kan man komma fram till om PRP ansiktsbehandling är en lämplig behandlingsmetod för just dig och vilka resultat du kan förvänta dig. Personer med SLE, porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis bör inte få behandling med PRP.

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom så kallad centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras.

Trombocyterna injiceras sedan i vävnaden och man kan känna sig lite öm runt området efter behandlingen.

Behandlingstiden varierar allt från 30–90 minuter beroende på behandlingens omfattning.

RESULTATET AV DIN PRP ANSIKTSBEHANDLING

Resultatet av din PRP behandling är en synbart yngre hud med färre rynkor och ökad elasticitet, de faktorer som spelar roll på hur effektiv behandlingen blir för dig är bland annat din hälsostatus men också ålder, kost, rökning och din hud typ.

Man rekommenderas att uppfölja behandlingen för att uppnå det bästa resultatet. Detta görs de första tre gångerna med en månads mellanrum sedan gör man minst en behandling per år.

Efter din PRP behandling är en lättare rodnad, en mindre svullnad och lättare blåmärken vanliga vid insticksställena. Dessa försvinner inom några dagar.

 

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical