Höga vikar

Håravfall brukar oftast börja med att vikarna sakta kryper sig bakåt och att fronten blir glesare. Hårtransplantation av vikar är en av dom mest vanligaste behandlingen på kliniken. Här flyttas oftast färre hårsäckar än vid en full hårtransplantation och det ger därmed kortare konvalescens. Hårsäckarna vid hårfästet och vikarna är oftast lite mer känsliga än hårsäckarna baktill huvudet som är genetiskt kodade att inte ramla av, det är därför vikarna ofta är ett mer utsatt område men vart man tappar håret först är individuellt.

Många som drabbas av aggressivt håravfall i tidig ålder upplever att tunnheten/avsaknad av hår påverkar deras självkänsla negativt. Den nya frisyren minskar ansiktsinramningen och möjligheterna att variera frisyrer.

Fylla i höga vikar

Med hjälp av FUE-metoden går det att återskapa symmetrin och proportionerna i ansiktet. Resultat är ett naturtroget hårfäste med hög täthet utan några ärr.

Innan en operation går vi igenom vilket resultat patienten har som önskemål att uppnå. Vi återskapar därefter ett nytt naturtroget hårfäste som harmoniserar med patientens ansiktes utseende. Det nya transplanterade håret i vikarna smälter naturligt ihop med håret på sidorna. Resultat är naturligt hårfäste med täthet, vinkel och växtriktning som motsvarar patientens förväntningar.

Med hårtransplantation i vikarna kan du få återskapa hårfästet du hade för några år sedan!

 

före- och efterbilder på hårtransplantation vikar

höga vikar

Här kan vi se en patient som har flyttat 2500 hårsäckar för att fylla ut vikarna och delvis i fronten, här var det förlusten av hår i vikarna som störde honom mest.

Se våra priser på att fylla i vikar