Ögonfransar

Som i en del av kroppsbehåring så har vi ögonfransar som består av hårstrån som är placerade på ögonlockets kanter. Dess främsta uppgift är att skydda våra ögon mot partiklar men även att förstärka vårt kroppsspråk.  Dom flesta människor vill gärna ha långa fylliga fransar och kan lägga en förmögenhet för att uppnå det.

Vackra fransar är något som eftersträvas många kulturer, det var inte allt för många år sedan den populära behandlingen fransförlängning kom. Där fanns möjlighet att bygga på stor volym på våra egna fransar som hade en hållbarhet på flera veckor.

Växtcykeln för ögonfransar

Våra fransar växer och förnyar sig hela tiden och det tar cirka 4-8 veckor för en frans att växa ut och dom växer hela vårt liv. Dom flesta ögonfransar är mörka, men dom kan även vara vita eller ljusa.

Att få fina långa fransar

Att kunna spara ut sina ögonfransar och få dom långa och svepande mångas dröm. På marknaden finns det en uppsjö olika fransserum som lovar att våra fransar ska ta extra fart och växa.

Det finns naturliga knep som skapar illusionen av längre ögonfransar och gör att de håller sig fina hela dagen.

  • Borsta och separera dina fransar för få mer spridning och fyllighet.
  • Minska klumpar på mascaran genom värma upp den.
  • Böj dina fransar med en fransböjare från roten i tre steg, för att skapa en kurva av ett C.
  • När du målar mascara fokusera på toppen och låt mascaran torka lite mellan dragen.
  • Förstärk utsidorna där vi har naturligt mer fransar genom att lägga mascara på sidorna och svepa snett utåt på var sida av ögat.

 

Salongsbehandlingar för fylliga fransar och vi listar dom vanligaste

Fransförlängning, här byggs dina egna fransar upp likt en solfjäder med externa fransar som limmas på dina egna. Det kan läggas singelfransar eller volymfransar där det är fler små fransar som i en liten knippe. Resultatet kan bli väldigt naturligt eller dramatiskt. Håller upp till 6 veckor och man bör fylla på var 3:e vecka.

Keratinbehandling för fransar. Det är som en näringsboost för fransarna och det är en behandling som ger starkare och fylligare fransar. Proteinet som är det som är naturligt i våra hår och naglar tillsätts i behandlingen och stärker upp och lagar skadade fransar. Det fungerar som ett serum som hjälper till att bidra till naturligt längre fransar. Håller upp till 12 veckor.

Lösfransar, ett enkelt sätt för att få fylliga fransar för dagen, här kommer en fyllig fransrad på en sträng som appliceras med hjälp av lim. Viktigt att inte överdosera lim och vara försiktig vid borttagandet för inte rycka med dina egna fransar.

Ögonfrans transplantation, ibland så saknas det fransar i fransraden och det gör att ovanstående behandlingar inte fungerar. Det finns från början få fransar att arbeta med. Till skillnad lösfransar eller fransförlängning är ögonfrans transplantation ett säkert och effektivt sätt att permanent återställa levande och växande fransar till ögonlocket. Tyvärr kan våra drömmar om dom perfekta fransarna stjälpa oss och skapa permanent ögonfrans förlust. Det ett resultat av det som kallas Traction alopecia som innebär tät dragning i hårbotten. Om ögonfrans-skadorna är permanenta kan ögonfrans transplantationen användas för att ersätta förlorade ögonfransar.

Upplever du att fina fransar inte är så täta som dom en gång varit, ta dig en funderare över när dom såg ut som bäst. Vad gjorde du då? Kan det vara så att du använt dig av långvarig fransförlängning utan att vila fransarna? Det är lätt hänt att många blir beroende av fransförlängning och det gör att man dras in i en ond cirkel.

För fina naturliga långa fransar

Är allra bästa att göra så lite som möjligt mot fransarna. Använder du mycket mascara trappa ner på det. Se över din rengöringsrutin runt ögonen.Vet du med dig att du gnuggar hår för bort dina mascara, små enkla rutiner kan göra stor skillnad. Som allt när det gäller vår hårtillväxt är det viktigt hålla en god kosthållning, motion.