Sveriges mest erfarna hårklinik
Laser vs IPL

Har du någon gång funderar vad skillnaden mellan Laser vs IPL är när det gäller hårborttagning? Då är du nog inte ensam, vi tänkte därför reda ut det lite åt dig.

 

IPL: Laserstrålning och intensivt pulserat ljus (IPL) används vid vissa kosmetiska behandlingar, bland annat för att ta bort rynkor och hårväxt.

IPL spelar en viktig roll vid behandling av hudpigmentering och fina blodkärl, men det är inte den mest effektiva behandlingen för hårborttagning. En IPL-maskin producerar ett brett spektrum av våglängder som inte kan fokuseras på en koncentrerad stråle. En rad olika våglängder sprids på olika djup, bara några av dessa kommer att vara effektiva för hårreduktion. IPL penetrerar också på en mer grundnivå, det betyder att tjockare djupare hår inte behandlas effektivt.

Är man ute efter att ta bort hår permanent är det helt klart bättre att använda sig av en maskin som är skapad just för ändamålet. Vi använder oss av Soprano ice av märket Alma lasers från Usa.

Ps, det är nu vi förbereder oss för att få lena kroppar inför sommaren 😉

Lämna en kommentar:

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical