Sveriges mest erfarna hårklinik

Kan man förutspå om man kommer blir tunnhårig?

Kommer jag förlora hår?

Om ja, när kommer det att börja?

Vad kan jag förvänta mig?

 

Att du ställer dig dessa frågor är absolut inget konstigt då håravfall är något som drabbar många, både män och kvinnor. Att vi tappar hår är till viss del ärftligt och du  är säkert bekant med uttrycket “att ha tunt hår det går i familjen”. Många säger även, min pappa är tunnhårig så jag kommer också bli tunnhårig tex…och visst det ligger en viss del sanning i det.

Det är svårt att förutspå om man kommer bli tunnhårig

Men bara för att någon av dina föräldrar har tappat sitt hår tidigt, så behöver det inte betyda att du kommer att drabbas. Det kommer inte eller alltid kommer börja vid samma tidpunkt. Du går inte heller säker även om båda dina föräldrar har hår kvar.

För att lättare kunna förutspå

Ta dig en noggrann titt, över din släkts hår: inklusive farbröder, morbröder, farföräldrar med flera –  och glöm inte de kvinnliga medlemmarna i släkten.  Är det många i din släkt som är tunnhåriga så är risken större att du själv kommer bli tunnhårig. Men det är ingen garanti att du kommer tappa dit hår i framtiden, så det finns hopp.

I framtiden kan möjligheterna det bli möjligt att kunna förutspå framtida tunnhårighet om forskning kan identifierar den specifika genen eller generna som är associerade med androgenetisk alopeci.

Avslutningsvis, även om det inte går med säkerhet förutsäga om du kommer tappa hår (men med hög säkerhet), så finns det väldokumenterade sannolikheter. En specialist på en hårklinik kan undersöka hårsäckar. Det du kan göra proaktivt är att bibehålla en god hälsa och äta en välbalanserad kost för att skapa dig de bästa förutsättningarna för att få behålla ditt hår livet ut!

Läs mer om håravfall

Lämna en kommentar:

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical