Kan man förutspå håravfall om man kommer drabbas av håravfall?

Kan man förutspå håravfall om man kommer drabbas av håravfall?

Kommer jag förlora hår?

Om ja, när kommer håravfallet att börja?

Vilken typ av håravfall kan jag förvänta mig?

förutspå håravfall

Att du ställer dig dessa frågor är absolut inget konstigt då håravfall är något som drabbar många, både män och kvinnor. Att vi tappar hår är till viss del ärftligt och du  är säkert bekant med uttrycket “att ha tunt hår det går i familjen”. Många säger även, min pappa är tunnhårig så jag kommer också bli tunnhårig tex…och visst det ligger en viss del sanning i det.

Det är svårt att förutspå håravfall

Men bara för att någon av dina föräldrar har tappat sitt hår tidigt, så behöver det inte betyda att du kommer att drabbas. Det kommer inte eller alltid kommer börja vid samma tidpunkt. Du går inte heller säker även om båda dina föräldrar har hår kvar. Ta dig en noggrann titt, över din släkts hår: inklusive farbröder, morbröder, farföräldrar med flera –  och glöm inte de kvinnliga medlemmarna i släkten.  Är det många i din släkt som är tunnhåriga så är risken större att du själv kommer bli tunnhårig. Men det är ingen garanti att du kommer tappa dit hår i framtiden, så det finns hopp.

I framtiden kan möjligheterna det bli möjligt att kunna förutspå framtida  hårförlust om forskning kan identifierar den specifika genen eller generna som är associerade med androgenetisk alopeci.

Avslutningsvis, även om det inte går med säkerhet förutsäga håravfall (men med hög säkerhet), så finns det väldokumenterade sannolikheter. En specialist på en hårklinik kan undersöka hårsäckar och se om dina hårstrån börjat bli en miniatyr av sig själv som är en naturlig del i håravfall processen. Det du kan göra proaktivt är att bibehålla en god hälsa och äta en välbalanserad kost för att skapa dig de bästa förutsättningarna för att få behålla ditt hår livet ut!

Läs mer om håravfall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *