Täck synliga ärr med en hårtransplantation

Att ha ärr skägget, ansiktet, bakhuvudet kan påverka hårväxt och många väljer att reparera, fylla ut och täcka synliga ärr  med hjälp av Fue-metoden.

Förr var det vanligt att man fick ärr ett är på baksidan av huvudet efter en hårtransplantation. Det utfördes teknik som heter strip-metoden. Numera görs den typen av operation allt mer sällan och Fue-tekniken tagit över. Dels så lämnar den inga ärr men konvalescensen även mycket enklare.

Så länge man har hår bak på bakhuvudet syns inte ärret efter en fut-transplantation. Men med åldrandet kan det börja synas, samt vill man bli riktigt kortklippt så kan ärret framträda ganska så väl beroende på hur det läkt.

 

Människors läkningsförmåga varierar och för vissa patienter kan det leda till att vissa ärr blev breda “hypertrofiska ärr” och synliga i form av ett stort kalt område. Det får dock ej glömmas att dessa är tänkta att döljas med hjälp av patientens överhår. 

 

Fylla i kala fläckar med en hårtransplantation

Med hjälp av Fue-teknik går det att fylla ut ärr genom att flytta ytterligare hårsäckar till det kala ärrområdet. Resultatet blir ett mindre synligt ärr och vid kortklippt hår ärret mer kamouflerat.

En del patienter har ärr i ansiktet och som ger minskad skäggväxt även där kan vi flytta hårsäckar för att fylla ut kala fläckar. Den metoden kallar vi för en skäggtransplantation

 

Korrigera en dålig hårtransplantation

Ibland kan man som patient vara missnöjd med en tidigare hårtransplantation som kanske utförts fel eller gett ett onaturligt utseende. Dockhår, dvs när fronten är för glest med håret så att det inte ger ett naturligt utseende. Även vilken vinkel håret har planterats kan påverka att man inte blivit nöjd sin hårtransplantation.

Akacia Medical tar regelbundet emot patienter som har fel utförda hårtransplantationer med ett onaturligt utseende resultat till följd. Ibland kommer patienter som vill dölja ett dåligt resultat från en robot hårtransplantation, där kala områden i skalpen blivit synliga och resultatet ser inte naturligt ut. Det kan se ut som fläckar/prickar i hårbotten där hår saknas. 

Vissa tekniker som puncher kan lämna områden i hårbotten som ser ut prickar, vilket patienter kan kan känna sig missnöjda över och även där kan vi hjälpa till att förbättra.