Sveriges mest erfarna hårklinik

Ringorm i hårbotten

Ringorm är en sorts svampinfektion som kan uppstå i hårbotten. Symptomen är ofta utslag och klåda på huden i hårbotten, men även fjällande fläckar. Ringorm kan även uppträda på alla hudområden på kroppen och även under nageln. Trots att det är en infektion som kallas ringorm, så har ringorm inget att göra med maskar, då det är en svampinfektion.

Ringorm i hårbotten kan ge håravfall

SYMTOM

  • Vanligen avgränsade plack i hårbottnen med avsaknad av hår (alopeci)
  • Fjällning
  • Klåda
  • Håravfall

Ringorm är smittsam

Ringorm är en smittsam hudåkomma och kan uppstå var som helst på kroppen. Tror att du har det bör hela  huden inklusive hårbotten, ljumskar, finger- och tånaglar undersökas. Utseendet på ringorm kan skilja sig åt men på kroppen kan det ofta se ut som en ring.

Behandling för ringorm i hårbotten

För hårbotten att uppnå tillräcklig koncentration i drabbade hårfolliklar krävs behandling tabletter + att kombinerasmed Fungoral-schampo. Jämfört mot kroppen där det används svampmedel i form av kräm för ringorm på kroppen. Krämen angriper svampen som orsakar infektionen så att huden kan läka.

 

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical