Norwoods  Hamilton scale är en skala för att bedöma hur pass långt gånget håravfallet är

Det är nämligen så att det finns en viss typ av håravfall som följer ett mönster när det fortskrider. Detta är känt som androgen alopeci även känd som manlig skallighet. Det är ett tillstånd som ofta uppstår för män i början av tjugoårsåldern till deras tidiga trettioårsåldern. Detta är något kommer att fortsätta till de senare åren av livet och kommer att leda till håravfall på toppen av hårbotten.

Dr James Hamilton kom på 1950-talet  i ett försök att diagnostisera det aktuella de olika stadium av detta hårförlust fram till ett förklarande bilddiagram som beskriver dess progression. Denna skala blev en användbar modell för att fastställde de olika faser av manlig skallighet.

Efter ungefär efter tjugo år så kunde Dr. O’Tar Norwood förfina skalan och anpassa den till nuvarande standarder. Skalan gjorde det möjligt för andra att lättare kunna kategorisera de olika stadium av håravfall och utfall som kan uppstå.

Användningen av Norwood Hamilton Scale kan hjälpa till med att bestämma vilken typ av botemedel som ska tillämpas. Skalan gör det också möjligt att diagnostisera det rådande tillståndet via telefonen. Men för att få en korrekt utlåtande om tillstånd patienten behöver göra är att vidarebefordra informationen om hur hårbotten ser ut. Nedan följer en tolkning av hur dessa olika steg beskrivs.

 

Norwoods Hamilton scale

Se nedan grafträknare där follikulära enhet per kvadratcentimeter anger önskad graftäthet. Det är en uppskattning över vad hur många grafs du kan behöver, ha dock i åtanke att dina behov varierar baserat på hårets egenskaper och huvudstorlek.

nordwood hamilton scale