Sveriges mest erfarna hårklinik

Propecia

Propecia uppvisar många gånger bra resultat, det kan hämna håravfallet till viss del. Många väljer att kombinera medicin med en hårtransplantation & blir ofta väldigt nöjda med resultatet. Många söker en mer permanent lösning på sin tunnhårighet.

För vem:
Endast för män, ålder 18-41 år

Propecia egenskaper:

Används för att stimulera hårväxt vid manligt håravfall s.k alopecia androgenetica.Propecia innehåller den aktiva substansen finasterid.

Bakgrund:

Manligt håravfall är ofta en kombination av, arv och hormonet dihydrotestosteron (DHT). Förhöjt DHT förkortar hårets tillväxtfas och gör håret tunnare.

Propecia sänker DHT-nivåerna, speciellt i hårbotten, genom att blockera ett enzym(Typ II 5-alfa-reduktas) som omvandlar testosteron till DHT.

Resultat:

Man, med lätt till måttlig håravfall kan förvänta sig nytta av använda Propecia. Studier har visat att flertal män som behandlas under en 5 årsperiod har bromsades håravfallet upp och minst hälften av dessa män får även någon form av förbättrad hårtillväxt.

Viktigt veta: Kliniska studier har visat att Propecia inte fungerar vid kvinnligt håravfall.

 

Användning:

Rekommenderad dos är en tablett om dagen. Tabletten kan tas med eller utan föda.Din läkare kommer hjälpa dig avgöra om Propecia fungerar för dig. Det är viktigt att använda Propecia så länge som din läkare föreskriver.

 

Effekt:

3-6 månader får man vänta för få full effekt. Skulle du sluta kommer det återgå till det normala troligtvis inom 9-12 månader samt att tappa det du återfått.

Biverkningar:
Svullnad i läppar, ansikte, tunga eller hals, svårigheter att svälja, knölar under huden (nässelfeber) och andningssvårigheter.

Mindre vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 100 användare)

  • nedsatt lust till sex
  • svårt att få erektion
  • ejakulationsproblem
  • depression

Läs mer ingående information på fass.se

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical