Sveriges mest erfarna hårklinik

Har du upplevt att du tappar mer hår än vanligt eller känner att håret är tunt? Då kan det vara en god idé att se över vilken typ av hårvård du använder för ditt hår. När du väljer hårstyling  bör du tänka: naturligt är bäst!

Nyligen i ”Hårpodden” berättade Firo som är verksamhetsansvarig på Akacia Medical att han rekommenderar minimal hårstyling på sköra hår. En produkt som är naturlig men som ger viss stadga åt ditt hår är Ocean mist, eller som vi i Sverige säger; Saltvatten spray och det är en produkt gjord på inprincip bara salt och vatten.

Att använda tjocka hårstylingprodukter i hårbotten kan gör att din hårbotten täpps igen och bidrar till obalans, till exempel är Dax wax är en produkt som är riktigt svår att tvätta ur från håret.

Men även hårstyling med värmeverktyg kan skada ditt hår och på sikt kan det leda till en mekanisk skada på håret.  Så använd gärna dessa verktyg med måtta. Att färga håret är också en påfrestning för håret. Så om du behöver färga ditt hår så gör du det bäst hos frisören och lägg då helst färg som slingor med folie en bit från hårbotten för att undvika kemikalier på dina hårrötter.

Här är några tips på hårstyling på tunt hår
  • Tvätta håret på morgonen i stället för kvällen, då håret ser fylligare ut direkt efter tvätt.
  • Undvik hårspray då det tynger ner håret, prova i stället saltvattenspray.
  • Klipp håret i en mellanlång frisyr, det är lättare att addera volym när håret inte är så långt och tungt.
  • När du fönar håret, föna håret med en runborste för få upp volym från hårrötter.
  • Överdosera inte balsam då det kan tynga ner håret. Applicera det bara i hårtopparna.
  • Varför inte testa hårvård som är anpassat för tunt och fint hår eftersom de både stärker och ger volym till håret? Dessa produkter innehåller Polymerer vars uppgift är att  lägga sig kring varje enskilt hårstrå och kan därför artificiellt göra hårstråna tjockare.

 

Har du fler funderingar om ditt hår är du alltid välkommen på en gratis konsultation hos oss!

Lämna en kommentar:

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

KontaktRecensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical