Sveriges mest erfarna hårklinik

Grönt te är hälsosamt och främjar även vårt hår genom att öka blodcirkulationen i hårbotten. Grönt te är kapabel till att bryta ner plack i våra blodkärl, vilket främjar blodflödet till nästan alla organ, även hårbotten.

Grönt te är fulladdat med antioxidanter som förstör det fria radikalerna som förhindrar en korrekt blodcirkulation, på det viset så hjälper det för att främja hårväxt. EGCG står för ”Epigallocatechin gallate” och är ett av teets många katekiner (antioxidantgrupp). EGCG är det katekin som finns i grönt te. EGCG är en antioxidant och det finns studier som visar att EGCG (och eventuellt andra ämnen i grönt te) hjälper till att förhindra nedbrytandet av adrenalin och noradrenalin i kroppen (två hormoner), som i sin tur eventuellt ökar leverns fettomsättning samt mitokondriernas energiförbrukning. Mitokondrierna ansvarar över cellernas omsättning av näringsämnen till energi. Så drick gärna 2 koppar grönt te varje dag. Bra att veta är att du ska inte förvänta dig resultat direkt. Grönt te är både gott och har många hälsofördelar som gör det till en fördelaktigt att dryck.

 

Andra bra egenskaper med grönt te:
  • Grönt te innehåller en stor mängd polyfenoler och antioxidanter som skyddar och reparerar våra celler vid sjukdom, ålderdom och allmän nedbrytning.
  • De antiinflammatoriska egenskaperna hos grönt te stimulerar hårväxten.
  • Grönt te hjälper till att frigöra stress och bekämpa depression som också är en av de främsta orsakerna till håravfall.
  • Det finns naturliga Katekiner i grönt te.

 

Så här brygger du en kopp grönt te.

Ett gott te bryggs på bra råvaror, ekologiskt grönt te är därför att föredra.

När du brygger grönt te är det viktigt att vattnet inte är för varmt, då finns det risk för att bränna tebladen och det gör att det smakar bittert. Koka upp vattnet och låt det svalna till mellan 75–80 grader innan du lägger i teet. Dosering för löst te är cirka en tesked teblad per kopp. Hur länge det ska stå och dra beror på hur starkt te du vill ha men ca 2–3 minuter bör räcka.

 

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

KontaktRecensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical