Fläckigt skägg och dålig skäggväxt är vanligt

fläckigt skägg

Hur länge ska man leva på hoppet att ett fläckigt skägg ska växa ut och bli jämt fylligt? Tålamod är en dygd och har man väl bestämt sig för att spara ut skägget så kan det tid att uppnå ett jämnt resultat.

Det finns flertal Skäggbloggar och Skäggguide:er därute som berättar om vilka produkter och tekniker du kan använda dig av för att få perfekta skägget. Men något vi märkte var att det fanns inte tillräckligt med djup information hur man får ett fläckigt skägg att växa sig jämt. Många män som upplever att dom envisa fläckarna i skägget känns estetiskt störande och vill lösa problemet.

Fläckigt skägg som inte växer ut

Vissa män kommer oavsett hur mycket dom än sparar ut skägget, ändå ha fläckigt och glest skägg. Ett fläckigt skägg beror ofta på två saker: antingen är det genetiskt betingat som innebär att man har en naturlig gles distribution av hårsäckar, eller väldigt små hårsäckar som knappt producerar något hår. Det andra är ett tillstånd som är Alopeci areata.

Har du haft ett helt rakat skägg i många år så kanske du inte tänkt på att ditt skägg har varit fläckigt. Du kanske tänker att fläckarna i skägget beror på den ständiga rakning. Men rakning är inget som brukar bidra till att skapa fläckar i skägget. Slutar du raka dig så växer håret ut. Däremot kan svår acne i tonåren ha påverkat din skäggväxt och skapa ärr i huden. Även vanliga ärr från skador påverkar.  En skäggtransplantation är ofta ett effektiv lösning för fylla ut fläckar.

Fläckvis hårbortfall i skägg som beror Alopecia areata, som främst är förknippat med håravfall på huvudet, kan uppkomma på alla hårbeklädda områden. Det är en autoimmun sjukdom som innebär att kroppens immunsystem låter hårsäckarna gå in ett vilotillstånd. Det drabbar ungefär 2-4 procent av befolkningen. Ofta växer skägget tillbaka efter 3-6 månader, men du kan tappa skägg så att nya fläckar kan uppstå på andra ställen. Under den tiden så går hårsäckarna in i vilofas, hårsäckarna skadas inte men det växer heller inget skägg.

Behandling mot fläckigt skägg

Att göra en PRP i ansikte har visat sig vara effektivt för att behandla långdragna fläckar i skägget. Det är en behandling med trombocytrik plasma som innehåller tillväxthormoner som injiceras i skägg-området. Det skapar en naturligt blodcirkulation och celldelning, vilket i sin tur leder till att svaga hårsäckar återhämtar sig. Behandlingen tar runt 30 minuter att utföra och sker i lokalbedövning. Gör man behandlingen över hela ansiktet bidrar det även till en mer ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Vilket ofta är uppskattat hos dom flesta!

Skäggtransplantation utförd av oss på Akacia Medical