Sveriges mest erfarna hårklinik

Ett hår som går av hela tiden är frustrerande, du kan se på utväxten att ditt hår visst växer men längden blir förblir den samma. Upplever du har ett hår som går av, bör du fråga dig, hur behandlar jag mitt hår? Vad kan vara orsakerna till att håret går av? Finns det något som jag kan göra för bryta den onda cirkeln?

Hår som går av går att stoppa

Ett hår av medellängd är den hårlängden av hår som går av mest. Vem som helst kan drabbas oavsett hårkvalité. Är det mycket hår som går av, så har man ofta inget annat val än att klippa av det en bra bit. Det är svårt rädda ett hår som börjat gå av så det är  lättare att arbeta förebyggande. Ett hår som går av är ett skadat hår, du behöver därför se över både de yttre åtgärderna och dom inre åtgärderna som, kosten och hälsan, då ett fint hår kommer inifrån.

Håret i nacken går av

Att håret i nacken bak på huvudet bryts av mer än andra delar på huvudet är vanligt. Friktionen mot en kudde gör att håret slits när det gnuggas och det kan även vara ett tecken på att du sover oroligt. Ett knep är att byta till ett örngott av siden för att minska den slitande friktionen. Läs om hur du kan minska hårslitage med siden örngott.

Överdrivet användande av tofs

Leder till sikt påfrestning av hårets naturliga elasticitet som är fyra gånger sin längd, långvarigt användande leder till ett skörare hår. Hårsnoddar med metallfästen kan nöta av ditt hår, läs mer om strama frisyrer kan ge dig tunt hår.

Du tvättar och vårdar ditt hår på fel sätt

Välj hårvård som är vara anpassad efter din hårbotten och din hårtyp, hårhälsan börjar alltid med rätt vård och omsorg av hårbottnen. Läs om tvättrutinerMen även brist på användning av inpackning och i fel ordning Läs om hur du får ut mer av din hårinpackning.

Ditt hår har fått en ny textur

Något man inte tänker på att med åldern förändras vår hår textur, det som funkar prima förut kan sluta vara lika effektiv. 

För stark värme på värmeverktyg kan få håret att gå av

Bristen på värmeskydd och för varma värmeverktyg är en extrem påfrestning på ditt hår. Det är ett under om det inte börjar gå av med tiden. Undvik överdriven styling och högsta värme.

Att borsta håret blött kan bidra till att håret går av

Som blött är ditt hår som skörast, blött hår ska kammas medan ett torrt hår ska borstars.

Överdriven färgning och blekning leder till håret går av

Undvik hemma blekingar, bleka håret för många gånger. När ett hår är sönderblekt och håret är som tuggummi som går av och fastnar på hårborsten. Då finns det ingen produkt eller metod som kommer ”rädda” ett misshandlat hår utan det som produkter kan göra är att minska risken till att håret blir värre. Det som du kommer få göra är att klippa bort så mycket som möjligt.

Du stressar för mycket

Om ögonen är själens spegel så är håret och huden ett tydligt kvitto på hur resten av kroppen mår. Läs mer om håravfall och stress.

För motverka slitet hår behöver du klippa topparna

Ett oklippt hår riskerar snabbt att drabbas av sköra och kluvna hårtoppar. Om du inte regelbundet klipper bort kluvna hårtoppar kommer håret fortsätta och splittras och gå av. Det kan bli en process som går snabbare än hårets tillväxt. En bra knep om man vill få bort mycket slitna toppar men inte ta av hela håret, är tex att tvinna håret och klippa topparna som sticker ut.

Efter du klippt håret och sett över de inre faktorer kan du på sikt förvänta dig ett hår som slutar gå av och blir friskt och glänsande. Visste du att vårt hår består till stor del av protein och behöver det för att kunna växa? Genom att lägga till mer protein, mineraler och hälsosamma fetter till din diet kan du få ett finare hår. Läsa gärna vårt blogginlägg om: Hur gör man om man vill att håret ska växa fortare.

Är det så att du tappar hår från hårrötterna beror det det istället på håravfall och där har vi skrivit en fakta sida om håravfall du kan ta del av.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

KontaktRecensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical