Sveriges mest erfarna hårklinik

Har du upplevt att det känns som om ditt hår växer snabbare på sommaren? Kanske du har trott att det beror på det härliga vädret och att vi är säkert är mer gladare? För det är allmänt känt att hur vi mår påverkar våra hår.

Enligt en I en kinesisk studie från år 2014 kom forskarna fram till att håret växer i genomsnitt 0,4 millimeter om dagen på sommaren, medan tillväxten på vintern är nere på 0,375 millimeter.

Under sommarhalvåret så skapar värmen och solens strålar gynnsamma förutsättningar för att våra hår ska kunna växa lite snabbare på sommaren än under vinterhalvåret.

Håret växer snabbare på sommaren

Från mars är cirka 90% av alla hårsäckar i hårbotten aktiva, medan andelen minskar gradvis fram till september. Det beror på att vi, i likhet med många pälsdjur, börjar fälla när solen får temperaturen att stiga.  Under  störst i augusti och september är vår hårförlust som stört och tappar 60 stycken om dagen, vilket är mer än dubbelt så många som på vintern. Visst är det intressant?

Färre hårstrån i hårbotten efter vi fält ge en ökad blodcirkulation som i sin tur ger mer näring till hårsäckarna. Så kombination av färre hårstrån, värme och näring ger idealiska förutsättningar för proteinet keratin, som utgör majoriteten av våra hår. Därför växter våra hår extra snabbt under sommaren!

Det minskade antalet hårstrån gör att det finns mer näring över i form av exempelvis socker, mineraler och aminosyror till de återstående hårstråna, vilket får dem att växa snabbare. Upplever du att du har hårsäckar som slutat att producera hår så kan en prp-hårbehandling i många fall hjälpa till att väcka hårsäckar i förlängd vilofas.

Och det gäller inte bara håret på huvudet, enligt en studie så kan mäns skägg  växa upp till 60 procent snabbare på sommaren.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

KontaktRecensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical