Sveriges mest erfarna hårklinik

Dermarollers har på senare år blivit en populär skönhetsanordning tack vare deras många fördelar, inklusive förmågan att förbättra hudens utseende och främja hårväxt. Dock är många fortfarande ovetande om hur dessa små nålar kan bidra till att hantera håravfall. I denna artikel kommer vi att utforska hur en dermaroller kan vara till nytta vid håravfall och hur dess funktion är.

VAD ÄR EN DERMAROLLER?

En dermaroller är en liten manuell enhet som är försedd med små nålar på dess yta. När dessa rullas över huden eller hårbotten skapas små punkteringar på hudens yta, vilket i sin tur inleder kroppens naturliga läkningsprocess. Denna läkningsprocess involverar produktion av kollagen och frisättning av tillväxtfaktorer, vilka kan vara bidragande faktorer till att främja hårväxt.

HUR KAN EN DERMAROLLER HJÄLPA MOT HÅRAVFALL?

Håravfall kan uppstå av varierande skäl, såsom genetik, stress och hormonella obalanser. En vanlig orsak till håravfall är närvaron av ett hormon kallat dihydrotestosteron (DHT), vilket är en biprodukt av testosteron och som kan orsaka en krympning av hårsäckarna, resulterande i håravfall.

Användningen av en dermaroller kan vara till hjälp för att bekämpa håravfall genom att öka blodcirkulationen och stimulera hårsäckarna. De små punkteringar som nålarna skapar uppmuntrar kroppen att producera kollagen och tillväxtfaktorer, vilka i sin tur kan främja en hälsosam hårväxt. Dessutom kan den ökade blodcirkulationen till hårbotten bidra till att transportera viktiga näringsämnen och syre till hårsäckarna, vilket i sin tur kan förbättra deras hälsa och funktion.

TIPS FÖR ANVÄNDNING AV DERMAROLLER VID HÅRAVFALL:

Innan du använder en dermaroller är det viktigt att säkerställa att din hårbotten är ren och fri från produkter eller avlagringar. Det är också avgörande att välja rätt nålstorlek för din specifika hårtyp och tillstånd. Vid håravfall rekommenderas en nålstorlek på 0,5 mm till 1,5 mm.

När du applicerar dermarollern på hårbotten, dela upp huvudet i sektioner och rulla enheten fram och tillbaka över varje sektion i flera minuter. Det är viktigt att vara försiktig och inte applicera för mycket tryck, då detta kan orsaka skador på hårbotten.

Hårserum är specialiserade hårvårdsprodukter som innehåller aktiva ingredienser såsom vitaminer, mineraler och växtextrakt, och som är utformade för att nära och stärka håret. Genom att kombinera dermarolling med ett högkvalitativt hårserum kan du hjälpa till att öka absorptionen av dessa fördelaktiga ingredienser och optimera resultatet av din hudvårdsrutin.

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical