Sveriges mest erfarne hårklinik

Priorin

Är något som är väldigt populärt bland används som kosttillskott för hår. Det är en sammansättning av vitaminer för göra det enkelt för användaren.  Men vad innehåller Priorin?

Pris per tablett är ca 4,5 kronor och det ska doseras 2 gånger om dagen. Med en bra kosthållning brukar dock inte tillskott behövas. Men viss upptag av olika vitaminer och mineraler behöver att kroppen har jämna depåer kunna tillgodose sig av tillskotten. Priorin innehåller 4 viktiga byggstenar som behövs för få ett fint hår.

Innehåll Priorin:

Per daglig dos 2 kapslar:

Biotin 0,2 mg, L-cystin 6 mg, Hirsextrakt 420 mg, Pantotensyra 27,5 mg.

Kapseln innehåller gelatin från nötkreatur.

 

Biotin eller vitamin B7,  B-vitaminer hjälper till att göra om kolhydrater till glukos som används för att producera energi.

Enligt svenska Livsmedelsverket ger en varierad kost runt 40 µg biotin per dag, det finns ock inget rekommenderat dagligt intag. Att ha skadlig brist på Biotin är ovanligt men kan drabba dom som äter ensidig kost, gravida eller rå äggvita dagligen. Brist på Biotin kan leda till neurologiska problem som känselstörningar, depression och hallucinationer, och vid mer akut brist eksem, håravfall och förtunnade naglar.

 

Biotin finns i nästan all mat. Några livsmedel som innehåller mycket biotin är:

 • Lever
 • Äggula
 • Havregryn
 • Vetegryn

 

Brist på biotin är ovanligt att få men några symtom på biotinbrist är:

 • Trötthet
 • Sömnproblem
 • Depression
 • Torra ögon
 • Torr, fjällig hud
 • Sprickor i mungiporna
 • Svullnad och smärta i tungan

 

L-cystin, Cystein är oumbärlig vid bildandet av ny hud. Cystein påskyndar läkningsprocessen efter operationer och brännskador samt höjer motståndskraften mot sjukdom genom att stimulera aktiviteten hos de vita blodkropparna i immunförsvaret. Över 10 procent av vårt hår utgörs av cystein. Det bidrar till friskt hår men även till tillverkningen av enzymer och insulin. Cystein verkar ha skyddande, inflammationshämmande egenskaper.

Hirsextrakt, hirs korn (sorghum)

Kommer från ett sädesslag och innehåller bland annat olika fettsyror som oljesyra och linolsyra. Hirs sädesslaget är rikt på mineralerna Zink,  Fosfor, Järn och vitamin B6.

Pantotensyra, tillhör gruppen B-vitaminer (Vitamin B5)

Det är ett vattenlösligt vitamin som finns i alla celler som en beståndsdel i det viktiga koenzym A, som katalyserar förbränningen av fetter.

Vi hos Akacia Medical tilbyder hårtransplantationer, blodpladebehandlinger og hårfjerning på vores klinikker i Stockholm og Istanbul. Vi har lang erfaring med at transplantere hår og giver altid garanti på vores drift. Læs mere om os

KontaktAnmeldelser

Alle anmeldelser på reco.se er ægte og verificeret med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical