Sveriges mest erfarna hårklinik
Antibiotika och håravfall

Vi förstår att många människor lider av håravfall och det finns många olika faktorer som kan orsaka detta problem. Antibiotika är en typ av medicin som används för att bekämpa infektioner och sjukdomar och fungerar genom att döda bakterier som orsakar infektionen. Men ibland kan antibiotika också döda de goda bakterierna som finns i vår kropp. Dessa goda bakterier hjälper till att hålla vår kropp frisk och främjar hårväxten.

En ovanlig biverkning vid intag av antibiotika är håravfall, antibiotikan angriper inte håret indirekt utan rubbar kroppens naturliga balans av bakterier och därmed kan håravfall uppstå hos vissa personer. Om du upplever håravfall efter användning av antibiotika , bör du rådfråga din läkare för att först utesluta andra orsaker till ditt håravfall, samt andra typer av mediciner som också kan ge denna biverkning och bör uteslutas innan misstanke om antibiotikan. Viktigt att notera är att inte alla typer av antibiotika orsakar håravfall.

Sammanfattningsvis kan användningen av antibiotika orsaka håravfall genom att döda de goda bakterierna som finns i vår kropp. Det är viktigt att notera att detta inte gäller alla typer av antibiotika och att det är viktigt att tala med din läkare om du upplever håravfall medan du tar antibiotika.

 Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantationer, trombocyt behandlingar och hårborttagning på våra kliniker i Stockholm och Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra operationer. Läs mer om oss

Kontakt
Recensioner

Alla recensioner på reco.se är riktiga och verifierade med Bank ID. https://www.reco.se/akacia-medical