Skäggtransplantation

Saknar du förmågan att kunna odla ut en tjockskägg, trendig stubb eller en fyllig mustasch för att variera ditt utseende? Med hjälp av en skäggtransplantation är det nu möjligt. Resultatet är ett naturtroget skägg som är permanent. Det nya skägget kan du styla precis som du vill. En möjlighet var man bör kunna ha!

Efterfrågan på skäggtransplantationer är påtaglig på hårklinikerna, bidragande effekter sägs var dagens skäggtrender med hipsterskägg och skägg groomings produkter. Skägg har en stor betydelse för många män. Många patienter vill ha jämt helskägg för få en mer maskulin look samt känna sig mer manliga.

Behandlingen sker under lokalbedövning med FUE ( Follicular Unit Extraction). Denna metod är en minimalt invasiv för att återställa tunn skäggtillväxt eller återskapa på hårväxt på områden som saknar skäggväxt. Behandlingen kan även användas för att täcka acne ärr eller andra typer av ärr.

skäggtransplantation

Avsaknad av ansiktshår

Beror främst på genetiskt ,men även olika olika sjukdomstillstånd, acne och brännskador.

En ansiktshårtransplantation kan göras mot:

 • Tunna eller ojämna skäggväxt
 • Tunna polisonger
 • Tunn mustasch
 • Förända utbredningen på skägget på kinderna
 • Tunna ögonbryn

Designa ditt ditt nya skägg

Vid en konsultation går vi igenom dina specifika förutsättningar och önskemål.

Med hjälp av en FUE skäggtransplantation är det möjligt att designa ditt nya skägg. Man kan välja att fylla ut små områden eller hela områden man anser vara för glesa, men även områden där det idag inte finns något hår idag. Allt för att uppnå den fyllighets grad du vill åt. På operationsdagen ritas linjer upp så samma sätt som vid en hårtransplantation på huvudet.

 

Så här går en skäggtransplantation till

Kirurgen lokaliserar en ett stabilt område till givarområde för ditt nya skägg. Det är hårväxt som är genetiskt kodade att inte falla av. Hårsäckarna avlägsnas en i taget och placeras där dom naturligt skulle växa, i rätt vinkel och naturlig densitet. Allt för att ditt nya skägg ska samspela obemärkt. FUE-metoden lämnar inga ärr och har relativ kort läketid. Efter operationen injiceras Platelet Rich Plasma (PRP) på området för att ge extra styrka till dom nya hårsäckarnas överlevnad.
Efter operationen kan du förvänta dig att vara lite öm på givarstället samt transplantationsstället.

 • Operationstid:2-6 timmar
 • Lokalbedövning
 • Huvudsak smärtfritt
 • Dom flesta hårstråna faller ut efter 4 veckor
 • Det nya håret växer fram efter 3-4 månader och är permanent
 • Slutresultat ses efter 8-12 månader och vi har då ett återbesök
 • Minimal risk

 

Antal hårsäckar för en skäggtransplantation

Detta är högst individuellt och kan variera, vanligast är att man flyttar 350-500 hårsäckar för uppnå en full mustasch. 600-700 hårsäckar för ett getskägg, 200-250 för polisonger. För ett skägg brukar det gå åt ca 300-700 hårsäckar.

För att uppnå så äkta resultat som möjligt brukar det donerade håret som ska bli nytt ansiktshår komma ifrån baksidan av huvudet eller sidan. Håret som väljs beror på vilket som matchar närmst ditt egna skäggstruktur. Skägg-hår är i regel strävare, tjockare och sällan spikraka. Tillskillnad mot håret mot huvudet där hårsäckarna växer i grupper om kanske 2-3 hårstrån växer skägget som ”singlar”.

Alla patienter har inte tillräckligt med hår att donera, det kanske inte finns något huvudhår kvar alls. För dom situationerna kan man vi ta follikulära enheter från armar, ben och bröst som ett alternativ till att planera nytt hår i ansiktet.

 

Före och efterbild skäggtransplantation

Före och efterbild skäggtransplantation

 

Resultatet och eftervård

Är permanent och mycket naturtroget och mycket svårt att skilja från det ursprungliga håret. Resultatet beror på skickligheten av din kirurg. Vi har handplockade kirurger som är specialiserade på transplantera ansiktshår hos patienter med alla etniska bakgrunder.

De första dagarna efter ingreppet kommer det bildas små skorpor bildar runt varje transplanterade hårsäck. Efter ca 4 veckor kommer hårstråna i dom transplanterande hårsäckarna falla ur och man kan räkna med att det tar mellan 8-12 månader för att se slutresultatet.

Det transplanterade håret kan du raka precis som ditt vanliga skägg.

Priset för en skäggtransplantation ligger från mellan 40-60 tusen kronor. Se våra mer exakta priser.