anim_haar02(1)

>> Titta på patientberättelser !!

Hårtransplantation med FUE-metoden.
Denna metod är beroende av att utvinna follikulära enheter alltså hårsäckar med speciella nålar. Inga skalpeller används.

Varje hårsäck är en liten orgel och en follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operation måste området där hårsäckarna tas ifrån rakas. ”Donatorområdet” där hårsäckarna tas ifrån är på bakhuvudet, som är det området som inte berörs av håravfall.

FUE-metoden utförs under lokalbedövning, hårsäckar transplanteras ett efter ett till det hårlösa området.

Det finns många fördelar med denna metod. Inom en vecka stängs bland annat de små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut, detta utan att lämna ärr.

I hela sessioner kan upp till 3 500 hårsäckar eller med andra ord 7 000-9 000 hår transplanteras på en dag. Eftersom inga blödningar, domningar eller ärr uppstår finns inget behov av att vänta mellan sessionerna, vilket är förfarandet i klassisk teknik.

Om det inte finns tillräckligt med hår på huvudet (donatorområdet), kan follikulära enheter tas från andra delar (bröst, rygg, mage, ben etc.) av kroppen och överföras till huvudet. Antalet hår på en människas huvud är inte ett kriterium för att vara en fullgod kandidat för hårtransplantation.

Eftersom alla hårsäckar tas bort ett efter ett av kirurgen blir det dyrare. Dessutom tar det längre tid än andra enklare metoder.

När kvinnor vill genomföra hårtransplantation med FUE-metoden rakas underhåret på bakhuvudet, detta för att donatorområdet inte ska vara synligt. Därefter transplanteras hårsäckarna var för sig. På grund av det komplicerade i att inte kunna raka bort allt hår på huvudet går det inte transplantera lika många hårsäckar.

anim_haar03
Titta på före- och efterbilder

Antal hårsäckar Pris / hårsäck Akacia Pris Sverige rek pris i Sverige
1 500 28 SEK 42 000 SEK ca. 70 000 SEK
2 000 26 SEK 52 000 SEK ca. 90 000 SEK
2 500 24 SEK 60 000 SEK ca. 120 000 SEK
3 000 22 SEK 66 000 SEK ca. 140 000 SEK
3 500 20 SEK 70 000 SEK ca. 170 500 SEK

BHT (Body Hairtransplantation)
Hår som tas från bröstet och andra hårbetäckta delar av kroppen kan överföras till det hårlösa området med FUE-metoden. Om nackområdet (donatorområdet) inte har tillräckligt med hår för att överföring, kan kroppsbehåring användas.

Hårets karaktär är inte detsamma då huvudet har mer blodcirkulation och högre utfodringsförmåga. Denna metod är inte ”alltid att föredra” men det är ett alternativ.

Läs mera om håravfall

Laser Hair Therapy

Håret kammas i 10 minuter med en kam som ger ljus och värme som förbättrar blodcirkulationen i hårroten. Det enda syftet med denna behandling är att öka blodcirkulationen.

Att öka blodcirkulationen innan mesotherapy (mikroinjektioner) förbättrar effekterna av de läkemedel som används. Det stärker håret och ger näring åt hårsäckarna.

Hair Mesotherapy
En behandlingstyp som syftar till att stoppa håravfall, för att förbättra kvaliteten på befintligt hår och för att aktivera nya hårsäckar genom att injicera läkemedel varje vecka.

Det tar 8-10 sessioner som varar 20 minuter vardera och appliceras med en kombination av speciella mesotherapynålar (mikroinjektioner) och mediciner. Sessioner kan vara varje vecka, 15-dagar eller månadsvis. Denna behandling typ används över hela världen.