anim_haar02(1)

Vi på Akacia Medical erbjuder hårtransplantation på vår klinik i Stockholm eller i Istanbul. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra behandlingar. Här kan du läsa mer om våra olika metoder för hårtransplantation.

Hårtransplantation med FUE-metoden.

Behandlingen utförs genom att läkaren utvinner follikulära enheter, eller hårsäckar, med hjälp av speciella nålar. Inga skalpeller används vid denna metod. Varje follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operation måste vi raka området där hårsäckarna tas ifrån. ”Donatorområdet” där hårsäckarna tas ifrån är på bakhuvudet, vilket är ett område som inte berörs av håravfall. FUE-metoden utförs under lokalbedövning och hårsäckar transplanteras ett efter ett till det hårlösa området.

Det finns många fördelar med denna metod. Inom en vecka stängs bland annat de små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut utan att lämna ärr. Upp till 3 500 hårsäckar, eller med andra ord 7 000 – 9 000 hårstrån, kan transplanteras på en dag med hjälp av FUE-metoden. Eftersom det inte uppstår några blödningar, domningar eller ärr finns inget behov av att vänta mellan behandlingstillfällena, vilket är förfarandet i klassisk teknik. Om det inte finns tillräckligt med hår på huvudet (donatorområdet) kan follikulära enheter tas från andra delar (bröst, rygg, mage, ben etc.) av kroppen och överföras till huvudet. Antalet hår på en människas huvud är inte ett kriterium för att vara en fullgod kandidat för hårtransplantation.

När kvinnor vill genomföra hårtransplantation med FUE-metoden rakas underhåret på bakhuvudet, detta för att donatorområdet inte ska vara synligt. Därefter transplanteras hårsäckarna var för sig. På grund av det komplicerade i att inte kunna raka bort allt hår på huvudet går det inte transplantera lika många hårsäckar.

Eftersom alla hårsäckar tas bort ett efter ett av kirurgen blir det dyrare. Dessutom är metoden mer tidskrävande än andra enklare metoder.

anim_haar03
Titta på före- och efterbilder

Antal hårsäckar Pris / hårsäck Akacia Pris Sverige rek pris i Sverige
1 500 28 SEK 42 000 SEK ca. 70 000 SEK
2 000 26 SEK 52 000 SEK ca. 90 000 SEK
2 500 24 SEK 60 000 SEK ca. 120 000 SEK
3 000 22 SEK 66 000 SEK ca. 140 000 SEK
3 500 20 SEK 70 000 SEK ca. 170 500 SEK

BHT (Body Hairtransplantation)

Om nackområdet (donatorområdet) inte har tillräckligt med hår för överföring, kan kroppsbehåring användas. Hår som tas från bröstet och andra hårbetäckta delar av kroppen kan överföras till det hårlösa området med FUE-metoden. Hårets karaktär är inte detsamma då huvudet har mer blodcirkulation och högre utfodringsförmåga. Denna metod är inte alltid att föredra, men det är ett alternativ.

Läs mera om håravfall

Hair Mesotherapy

En behandlingsmetod som syftar till att stoppa håravfall, förbättra kvaliteten på befintligt hår och att aktivera nya hårsäckar genom att injicera läkemedel varje månad. För optimalt resultat krävs 8-10 behandlingstillfällen som varar ca 20 minuter vardera. Behandlingarna kan genomföras månadsvis. Denna metod används över hela världen.

Kontakta oss

Du är välkommen att boka gratis konsultation på telefon 08-53 33 00 02. Du kan även kontakta oss på e-mail info@akaciamedical.com om du har några frågor.

>> Titta på patientberättelser !!