Hårtransplantation 

Hos Akacia medial utför vi hårtransplantationer på både män och kvinnor som drabbats av hårförlust. Med hjälp av en hårtransplantation är det möjligt att flytta hårsäckar från ett mer hårrikt till ett mer glest eller kalt område. Vi arbetar med FUE-metoden när vi transplanterar hårsäckar som är den senaste och mest avancerade tekniken på marknaden. Behandlingen har snabb läketid och lämnar inga synliga ärr. Tack vare moderna tekniker är det i stort sett omöjligt att se någon genomgått en hårtransplantation. Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra behandlingar.

Hårtransplantation är den enda permanenta metoden för att få ytterligare hårväxt! Men du kan aldrig får mer hår än det du hårsäckar.

Utför din hårtransplantation på vår klinik i Stockholm eller i Istanbul!
Vi utför även konsultationer i Göteborg!

hårtransplantation

Hur en hårtransplantation går till 

En hårtransplantation sker med Fue-metoden, som innebär att läkaren tar ut follikulära enheter (hårsäckar) med hjälp av särskilda nålar. Inga skalpeller används vid denna typ av hårtransplantation och ger en naturlig hårlinje. Varje follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operationen rakas området som hårsäckarna tas ifrån. Det sitter på bakhuvudet vilket är den del av hjässan som inte drabbas av håravfall. FUE-metoden utförs under lokalbedövning och hårsäckarna transplanteras en i taget till det hårlösa området.

Du kan välja att göra små kosmetiska justeringar som att flytta hårlinjen till att fylla ut större kala områden på huvudet. De transplanterade hårsäckarna växer fast direkt och börjar producera naturligt hår med tiden. Resultatet av en hårtransplantation är ett naturligt, bestående och växande hår. Dom vanligaste områdena  att transplantera hår till är; hjässa, vikar och hårlinje. Med det kan även utföras på andra hårbärande områden som; skägg, ögonbryn och polisonger som har påverkats av håravfall, samt för att dölja ärr, brännskador.

Fördelar med hårtransplantation med FUE-Metoden

    • De små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut läker ihop inom en vecka utan att lämna ärr.
    • Det är möjligt att transplantera upp till 3 500 hårsäckar, eller med andra ord 7 000 – 9 000 hårstrån på en dag. med ett bestående naturligt och växande hår på ett tidigare skalligt område.
    • FUE-metoden uppstår det inte några blödningar, domningar eller ärr behöver man inte vänta mellan behandlingstillfällena, vilket man måste vid en klassisk behandling.
    • Om det inte finns tillräckligt med hår i donatorområdet kan follikulära enheter tas från andra delar av kroppen (bröst, rygg, mage, ben etc.) och placeras på huvudet.
    • Du behöver därmed inte ha många hårstrån kvar på huvudet för att vara en god kandidat för hårtransplantation.

 

Hårtransplantation på kvinnor

När kvinnor vill genomföra hårtransplantation med FUE-metoden rakas underhåret på bakhuvudet för att donatorområdet inte ska vara synligt. Därefter transplanteras hårsäckarna var för sig. På grund av att det ofta inte går att raka bort allt hår på en kvinnas huvud går det inte att transplantera lika många hårsäckar. Eftersom att  hårsäckarna tas en i taget blir ingreppet dyrare. Dessutom är metoden mer tidskrävande än andra enklare metoder.

Hårtransplantation vikar

Är den mest vanliga typen av hårtransplantationer vi gör på kliniken, begynnande håravfall brukar oftast börja i vikarna och att fronten blir svagare. Genom att fylla ut vikarna mer hårsäckar kan man på nytt återskapa symmetrin i ansiktet och sänka vikarna. Vi skapar samma täthet i det hårlösa området så att det passar med omgivande hårtäthet. Vid denna behandling flyttar oftast färre hårsäcksgrupper än vid en full hårtransplantation, resultaten brukar göra stor förändring för patientens välbefinnande.

 

BHT (Body Hair Transplantation)

Om nackområdet (donatorområdet) inte har tillräckligt med hår för överföring, kan kroppshåret användas. Hår som tas från bröstet och andra hårbetäckta delar av kroppen kan överföras till det hårlösa området på huvudet med FUE-metoden. Kroppshårets karaktär är inte detsamma som huvudhårets eftersom huvudet har mer blodcirkulation och högre utfodringsförmåga. Denna metod är inte alltid att föredra, men det är ett alternativ.

Vid hårtransplantation hos oss ingår också en PRP-behandling (stamcellsbehandling) vid varje transplantation.

Läs mer om håravfall

Titta på före- och efterbilder hårtransplantation

Titta på våra patientporträtt

Video om hårtransplantation

Mats hårtransplantations video
Se filmen om Mats
Tonys hårtransplantations video
Se filmen om Tony

Priser

Ligger på mellan 25 000 SEK och 70 000 SEK för en behandling på vår hårtransplantation klinik i Stockholm. Kika gärna på vår prislista för hårtransplantationer och våra övriga behandlingar.