Välj att göra din hårtransplantation för både män och kvinnor med FUE-metoden hos Akacia Medical.  Vi har lång erfarenhet av att transplantera hår och lämnar alltid garanti på våra behandlingar.  Utför din hårtransplantation på vår klinik i Stockholm eller i Istanbul.

Här kan du läsa mer om våra olika metoder för hårtransplantation:

Hårtransplantation 

Sker med Fue-metoden är det senaste inom hårtransplantation. Det går till genom att läkaren tar ut follikulära enheter (hårsäckar) med hjälp av särskilda nålar. Inga skalpeller används denna typ av hårtransplantation och lämnar därmed inga ärr och ger en naturlig hårlinje.  Varje follikulär enhet består av cirka 1-4 hårstrån. Innan operationen rakas området som hårsäckarna tas ifrån. Det sitter på bakhuvudet vilket är den del av hjässan som inte drabbas av håravfall. FUE-metoden utförs under lokalbedövning och hårsäckarna transplanteras en i taget till det hårlösa området. Hårtransplantation utförs även på andra hårbärande områden som skägg och ögonbryn.

Fördelar med hårtransplantation med FUE-Metoden

  • De små hål som uppstår när hårsäckarna plockas ut läker ihop inom en vecka utan att lämna ärr.
  • Det är möjligt att transplantera upp till 3 500 hårsäckar, eller med andra ord 7 000 – 9 000 hårstrån på en dag. med
  • ett bestående naturligt och växande hår på ett tidigare skalligt område.
  • FUE-metoden uppstår det inte några blödningar, domningar eller ärr behöver man inte vänta mellan behandlingstillfällena, vilket man måste vid en klassisk behandling.
  • Om det inte finns tillräckligt med hår i donatorområdet kan follikulära enheter tas från andra delar av kroppen (bröst, rygg, mage, ben etc.) och placeras på huvudet. Du behöver därmed inte ha många hårstrån kvar på huvudet för att vara en god kandidat för hårtransplantation.

 

Hårtransplantation på kvinnor

När kvinnor vill genomföra hårtransplantation med FUE-metoden rakas underhåret på bakhuvudet för att donatorområdet inte ska vara synligt. Därefter transplanteras hårsäckarna var för sig. På grund av att det ofta inte går att raka bort allt hår på en kvinnas huvud går det inte att transplantera lika många hårsäckar.

Eftersom att  hårsäckarna tas en i taget blir ingreppet dyrare. Dessutom är metoden mer tidskrävande än andra enklare metoder.

 

BHT (Body Hair Transplantation)

Om nackområdet (donatorområdet) inte har tillräckligt med hår för överföring, kan kroppshåret användas. Hår som tas från bröstet och andra hårbetäckta delar av kroppen kan överföras till det hårlösa området på huvudet med FUE-metoden. Kroppshårets karaktär är inte detsamma som huvudhårets eftersom huvudet har mer blodcirkulation och högre utfodringsförmåga. Denna metod är inte alltid att föredra, men det är ett alternativ.

Vid hårtransplantation hos oss ingår också en PRP-behandling (stamcellsbehandling) vid varje transplantation.

Läs mer om håravfall

Titta på före- och efterbilder

 

Videoklipp om hårtransplantation

Mats hårtransplantations video
Se filmen om Mats
Tonys hårtransplantations video
Se filmen om Tony

Priset för en hårtransplantation

Ligger på mellan 42 000 SEK och 70 000 SEK för en behandling på vår klinik i Stockholm, kika gärna på vår prislista för hårtransplantationer och våra övriga behandlingar.