Hårtransplantation Istanbul Turkiet

En del patienter väljer att göra sin hårtransplantation i Turkiet och kombinera med lite semester.
Vi förmedlar hårtransplantationer till en klinik i Istanbul som vi har ett tätt samarbete med. Genom välja göra sin hårtransplantation via oss i Turkiet får man lägre priser, men även tryggheten med våra garantier. Turkiet är ett av dom länder som utför mest hårtransplantationer i världen och därmed ett populärt resmål för män och kvinnor som vill få lägre pris på sin operation. Vår klinik i Sverige har bra priser så många patienter väljer att utföra sin hårtransplantation här hemma i Sverige. Våra hårtransplantationer i Turkiet sker med FUE-metoden och för hand för precis som på vår klinik i på hemmaplan.

hårtransplantation i turkiet

 

Hårtransplantation i Turkiet via oss

  • Akacia Medical lämnar garanti på sina hårtransplantationer som görs i Turket! Inget annat sjukhus eller klinik i Turkiet lämnar garantier. De kan säga det muntligt men skulle inte skriva på avtal som binder dem som du får om du går via oss. Det är en stor trygghet för dig som patient.
  • Akacia Medical är ett svenskregistrerat företag. All betalning sker i Sverige till skillnad andra researrangörer där betalning sker i Turkiet. När betalning sker i Turkiet blir det svårt att hävda sig om fel skulle uppstå.
  • Konsultation sker i Sverige
  • Vi har ett tätt samarbete med en klinik i Turkiet sedan flera år tillbaka
  • Vi bokar biljett åt er!
  • Du reser ner till Istanbul för hårtransplantation och vi är med dig under hela resan för eventuella frågor och hjälp
  • Uppföljning sker i Sverige

För patienter som åker med andra företag eller åker på egna resor till Turkiet

Själva operationen i utlandet kan ofta tyckas vara billigare men eftervården kan bli riktigt dyrt här hemma i Sverige.
Initialt kan investeringen för en hårtransplantation utomlands tyckas vara låg men har man otur så kan man behöva återinvestera i kompletterande behandling vilket innebär ytterligare kostnader och frustration för patienten.  Dessutom upprätthålls inte standarden på många hår- och skönhetskliniker, och fler av dem saknar certifiering och i vissa fall medicinsk bakgrund på sin personal. I en artikel publicerad i International Society of Hair Restoration Surgery, ISHRS, kan man läsa om det utbredda problemet med olagliga kliniker som är verksamma i Turkiet och som erbjuder hårtransplantationer till en mycket låg kostnad – något som många gånger resulterar i katastrofala resultat.

Som patienter är det svårt att genomföra den research som krävs för att säkerställa att just den kliniken den valt är bra och har kompetens. År 2015 hade Turkiet intäkter på 4,5 miljarder dollar från ”medicinsk turism”. Många kliniker utnyttjar den stora efterfrågan hos kunder som är desperata efter en billig lösning på sitt håravfall.

 

Uppföljade eftervård i Sverige ingår efter hårtransplantation i Turiket

Alla hårtransplantationskliniker rekommenderar inte PRP som en del av eftervården. Vi på Akacia Medical rekommenderar 5 stycken PRP behandlingar efter en operation. Då PRP behandlingar är mycket dyra så burkar många tyvärr välja att inte göra välbehövliga  Hos oss på Akacia Medical får patienter mycket förmånliga priser på PRP efter en operation hos oss, oavsett om operationen genomförs i Sverige eller i Turkiet.

 

faq

Hur många dagar behöver man vara i Istanbul?

För hårtransplantation behöver man vara i Istanbul i fyra dagar men tre nätter.
Dag 1 ankomst
Dag 2 operation/hårtransplantation
Dag 3 efterkontroll
Dag 4 hemresa

Har ni en egen klinik i Turkiet eller vem är det ni samarbetar med?

Svar: Vi samarbetar med flera kliniker eftersom vi har handplockat vårt operationsteam från olika kliniker. Vi samarbetar med flera utav klinikerna vi har hämtat personal ifrån.

Vilken metod görs era hårtransplantationer med i Turkiet?
Svar: Våra operationer sker med Fue-metoden som sker förhand av våra skickliga personal från Turkiet.

Görs uppföljning i Sverige?

All uppföljning görs i Sverige oavsett om man har gjort sin hårtransplantation i Sverige eller Istanbul.

Vem är en lämplig kandidat för hårtransplantation i Turkiet?

Många som väljer att åka till Turkiet för att utföra sin hårtransplantation väljer göra det då priset är lite lägre än i Sverige. Men även för att kombinera resa och uppleva en ny stad. Flertal patienter har även släkt och vänner i landet.

Kostnad för en hårtransplantation i Istanbul Turkiet vs Sverige?
3500 hårsäckar kostar 55 000kr vs i Sverige på vår klinik 70 000kr. Behöver du färre hårsäckar är det självklart billigare, kika gärna på vår prislista. Efter en konsultation kan vi ge dig exakt pris, dom är givetvis gratis hos oss.