Hårstyling på tunt hår

Har du upplevt att du tappar mer hår än vanligt eller känner att håret är tunt? Då kan det vara en god idé att se över vilken typ av hårvård du använder för ditt hår. När du väljer hårstyling  bör du tänka: naturligt är bäst!

Nyligen i “Hårpodden” berättade Firo som är verksamhetsansvarig på Akacia Medical att han rekommenderar minimal hårstyling på sköra hår. En produkt som är naturlig men som ger viss stadga åt ditt hår är Ocean mist, eller som vi i Sverige säger; Saltvatten spray och det är en produkt gjord på inprincip bara salt och vatten.

ocean mist

Att använda tjocka hårstylingprodukter i hårbotten kan gör att din hårbotten täpps igen och bidrar till obalans, till exempel är Dax wax är en produkt som är riktigt svår att tvätta ur från håret.

Men även hårstyling med värmeverktyg kan skada ditt hår och på sikt kan det leda till en mekanisk skada på håret.  Så använd gärna dessa verktyg med måtta. Att färga håret är också en påfrestning för håret. Så om du behöver färga ditt hår så gör du det bäst hos frisören och lägg då helst färg som slingor med folie en bit från hårbotten för att undvika kemikalier på dina hårrötter.

Har du fler funderingar om ditt hår är du alltid välkommen på en gratis konsultation hos oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *